Εντυπωσιακή η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο 2ο Συνέδριο Περιφερειών για την «Καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην Αυτοδιοίκηση»

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με επιτυχία στο 2ο Συνέδριο Περιφερειών με τίτλο “ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ” που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, από τις 14 έως 16 Οκτωβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σημαντική ήταν η συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, σε ό,τι αφορά την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ της Κεντρικής Διοίκησης, και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την εξυπηρέτηση των εσωτερικών ροών των Υπηρεσιών, αλλά και φορέων και πολιτών.

Παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι νέες εφαρμογές της Δ/νσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που έχουν πρόσφατα αναπτυχθεί και σχετίζονται με το Πρόγραμμα Διαχείρισης Έργων (Project managementαλλά και την Υποδομή Γεωχωρικών Δεδομένων (GIS Crete), οι οποίες έχουν ήδη καταχωρηθεί στο μητρώο Καινοτομίας του Υπουργείου Εσωτερικών. Από την πλευρά Υπουργείων, ερευνητικών ιδρυμάτων αλλά και εταιρειών του κλάδου, παρουσιάστηκαν επίσης ηλεκτρονικά συστήματα εξυπηρέτησης πολιτών και φορέων, όπως π.χ. η ψηφιοποίηση των διαδικασιών Αδειών Οδήγησης και Αδειών Κυκλοφορίας των Διευθύνσεων Μεταφορών όλης της χώρας πλέον, με εκκίνηση από τη Δ/νση Μεταφορών Περιφέρειας Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου επίσης παρουσιάστηκαν θέματα που ανέδειξαν το ρόλο και τη λειτουργία της ψηφιακής διακυβέρνησης, τα πλεονεκτήματα αλλά και τα προβλήματα που αναδύονται, ειδικά στην περίοδο της Πανδημίας, ενώ δόθηκε έμφαση στην αναβάθμιση των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα.

Πλήθος επιστημόνων, Υπουργοί, αιρετοί Α’ και Β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και εκπρόσωποι εταιρειών συμμετείχαν στο Συνέδριο, το οποίο συνδυάστηκε χρονικά με την διεθνή έκθεση BEYOND 4.0 για τα τεχνολογικά επιτεύγματα των ακαδημαϊκών – ερευνητικών ιδρυμάτων του νησιού, στο οποίο επίσης υπήρχε ισχυρή η παρουσία της Κρήτης.

Η Περιφέρεια Κρήτης, πάντα στα πλαίσια του Στρατηγικού της Σχεδιασμού, δίνει έμφαση στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, προκειμένου για τη ολοκληρωμένη διαχείριση και λήψη των βέλτιστων Διοικητικών Αποφάσεων. Ιδιαίτερη εντύπωση και θετικές κριτικές απέσπασαν τα επιτεύγματα της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία φαίνεται να προκρίνεται για άλλη μια φορά, ως ο πρωτοπόρος φορέας αυτοδιοίκησης στην ψηφιακή σύγκλιση, με αξιοσημείωτη πρόοδο που συμβάλλει στη Διοίκηση, τον επιτελικό Σχεδιασμό, ακόμα και τη διαχείριση κρίσεων.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν με ομιλίες και παρεμβάσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης & Οργάνωσης Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο εκτελεστικός γραμματέας Νικόλαος Ραπτάκης, η ειδική σύμβουλος Περιφερειάρχη Ερμιόνη Γιαλύτη, η Γεν. Δ/ντρια Εσωτερικής Λειτουργίας Μαρία Ραπτάκη, η Γεν. Δ/ντρια Υποδομών Ελένη Δοξάκη, η Δ/ντρια Οργάνωσης Ποιότητας & Αποδοτικότητας Γεωργία Σταυρακάκη, ο Δ/ντής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Στυλιανός Μπονάτος, η Προϊσταμένη τμ. Πληροφορικής Π.Ε Ηρακλείου Ουρανία Γιακουμάκη, η Προϊστ. τμ. Σχεδιασμού Συστημάτων Πελαγία Κωνσταντάκη, ο Προϊστ. τμ. Υποστήριξης Συστημάτων Ανδρέας Παντελούς και οι υπάλληλοι του τμ. Πληροφορικής ΠΕ Χανίων Περικλής Ψυλλάκης και Μαρκέλλα Παπασταματάκη.

Προηγούμενο ΜΠΕ Ιδιωτικής Πολεοδόμησης ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ & ΣΙΑ

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας