Εντυπωσίασαν “Οι γάμοι του Φίγκαρο” και το σπάνιο βιολί Stradivarius του 1699

Δύο επιτυχημένες παραστάσεις του φεστιβάλ Κρήτης της Περιφέρειας με τίτλο “Οι γάμοι του Φίγκαρο” χειροκροτήθηκαν θερμά σε Ηράκλειο και Σητεία. Η κωμική όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, “Οι γάμοι του Φίγκαρο” εντυπωσίασε όλους και ήταν μια παραγωγή με διεθνή χαρακτήρα, με την επιμέλεια του Λυρικού θεάτρου Κρήτης και σε συνεργασία με καλλιτέχνες από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Κρήτη.

Με περισσότερους από 20 καλλιτέχνες επί σκηνής από 14 διαφορετικές χώρες συμμετείχαν σε ένα από τα πιο φημισμένα έργα στην ιστορία της όπερας και το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Κρήτη. Παρουσιάστηκε σε δύο μοναδικές παραστάσεις στις στα Ενετικά τείχη στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις στο Ηράκλειο και στο Ενετικό Φρούριο Καζάρμα στη Σητεία. Τη μουσική ερμήνευσε ένα διακεκριμένο κουαρτέτο εγχόρδων με έδρα τη Βιέννη μαζί με πιάνο, ενώ το πρώτο βιολί έπαιξε με Stradivarius του 1699, ένα από τα πιο σπάνια μουσικά όργανα με εξαίσιο ήχο.

Συμμετείχε το Χορωδιακό Σύνολο «Αpollo Voice Ensemble» του Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων». Διεύθυνση/ Διδασκαλία: Μάνος Παναγιωτάκης, Antoaneta Radočaj-Jerković. Μουσική προετοιμασία: Έλενα Περισυνάκη
Η σκηνοθεσία έξω από τα παραδοσιακά στεγανά τοποθέτησε τη δράση του έργου στις μέρες μας, στο κρησφύγετο μιας παράνομης οργάνωσης. Σε αυτή τη μαφιόζικη «οικογένεια» αρχηγός είναι ο Αλμαβίβα, γι’ αυτό και τον αποκαλούν «Κόμη».

Το έργο, του οποίου το λιμπρέτο έγραψε ο Λορέντσο ντα Πόντε, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1786 και αποτελεί τομή στην ιστορία της όπερας.

Την παράσταση που δόθηκε στην Σητεία παρόντων του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Ανδρουλάκη, του Δημάρχου Γιώργου Ζερβάκη τοπικών φορέων και πολιτών, χαιρέτησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τέχνης – Σύγχρονου πολιτισμού  Ευάγγελος Ζάχαρης, τονίζοντας μεταξύ άλλων, τη χαρά αφενός για την φιλοξενία της εκδήλωσης στο Φρούριο Καζάρμα, αφετέρου το ότι το Φεστιβάλ Κρήτης υπήρξε αφορμή για την συνάντηση και την σύμπραξη καλλιτεχνών από διαφορετικούς καλλιτεχνικούς χώρους αλλά και πολλά μέρη του κόσμου. Επίσης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την έγκριση των εκδηλώσεων και την εμπιστοσύνη του, ενώ ευχαριστίες εξέφρασε για την συνεργασία στον Δήμο Σητείας και στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λασιθίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης παράλληλα με το χαιρετισμό του αναφέρθηκε σε ένα μεγάλο ταλέντο που έχει επιστρέψει στην Κρήτη τον οποίο και βράβευσε εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης. Τον Μαέστρο Γιάννη Πρωτόπαπα ο οποίος μετά από την ολοκλήρωση των σπουδών του στο εξωτερικό επέστρεψε στην Ελλάδα και μάλιστα τον προηγούμενο μήνα διηύθυνε 2 συναυλίες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κρήτης.

Παράσταση στο Ενετικό Φρούριο Καζάρμα στη Σητεία

Παράσταση  στα Ενετικά τείχη στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις στο Ηράκλειο

Προηγούμενο Σήμερα Τρίτη στην πύλη Βηθλεέμ στο Ηράκλειο η Χριστίνα Αλεξανιάν. Πέντε παραστάσεις από την Περιφέρεια Κρήτης για την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας