Σήμερα Τρίτη στην πύλη Βηθλεέμ στο Ηράκλειο η Χριστίνα Αλεξανιάν. Πέντε παραστάσεις από την Περιφέρεια Κρήτης για την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης.

Αφιέρωμα στο Μικρασιατικό Ελληνισμό με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες

 

Η Χριστίνα Αλεξανιάν ξεκινά τις παραστάσεις της στην Κρήτη, «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν»,σήμερα Τρίτη 16 Αυγούστου από το Ηράκλειο με διοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης και με ελεύθερη-δωρεάν είσοδο στους πολίτες. Η γνωστή ταλαντούχος ηθοποιός θα δώσει 5 παραστάσεις στην Κρήτη  οι οποίες εντάσσονται στις επετειακές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, αφιερωμένες στον Μικρασιατικό Ελληνισμό. Στο πλαίσιο της ιστορικής επετείου η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει με πολιτιστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και τιμά όλους αυτούς τους ανθρώπους που άφησαν πίσω την καρδιά τους και πολλοί από αυτούς την ίδια τους τη ζωή στις αλησμόνητες πατρίδες. 

Οι πέντε παραστάσεις με την Χριστίνα Αλεξανιάν στο επιτυχημένο έργο «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» θα δοθούν ως εξής: Τρίτη 16.08.2022,ώρα 9,30 μμ στο Ανοιχτό Θέατρο “Πύλη Βηθλεέμ”, στις 18.08.2022,ώρα 9,15 μμ στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Αρχανών, στις 19.08.2022,ώρα 9,15 μμ στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Αρκαλοχωρίου, στις 21.08.2022,ώρα 9,30 μμ στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” Γαζίου και στις 23.08.2022,ώρα 9,15 μμ στο Ενετικό Φρούριο “Καζάρμα” Σητείας. 

Σε δήλωση της, η Χριστίνα Αλεξανιάν εκφράζει την χαρά της που έρχεται στην Κρήτη  να δώσει τις πέντε παραστάσεις και καλεί όλους να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις, οι οποίες, όπως αναφέρει «είναι αφιερωμένες στον Μικρασιατικό Ελληνισμό που ξαναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες στην μητέρα πατρίδα του, την Ελλάδα».

Για το έργο, «τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» η κα Αλεξανιάν, ενημερώνει, ότι, είναι μια καταγεγραμμένη μαρτυρία μιας Αρμένισσας μάνας που με τα τρία παιδιά κρεμασμένα από τη φούστα της αφήνει πίσω της την καμένη Σμύρνη και μετά από περιπέτειες καταλήγει στην Κρήτη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ίδια: «η Κρήτη μας αγκάλιασε και σας περιμένουμε». Παράλληλα, η κα Αλεξανιάν στην δήλωση της, ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Εντεταλμένο σύμβουλο  Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού  Κώστα Φασουλάκη  για την πρωτοβουλία να διοργανώσουν τις πέντε παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο, προσφορά στους πολίτες της Κρήτης. 

Προηγούμενο Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης με αντικείμενο την ανάθεση έρευνας-μελέτης με θέμα Καταγραφή & Μελέτη φυσικοχημικών ανόργανων χαρακτηριστικών των θερμομεταλλικών πηγών της Κρήτης για δυνητική ιαματική αξιοποίηση

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας