Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κρήτης στο Δήμο Αγίου Νικολάου και συνάντηση με τον Δήμαρχο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Μανόλη Μενεγάκη συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον Δήμο Αγίου Νικολάου και συζήτησαν με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου σειρά αναπτυξιακών θεμάτων της περιοχής, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Ανδρουλάκη. 

Όπως τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη στο Δήμο Αγίου Νικολάου κι έγινε στη συνέχεια της συνεργασίας και των επαφών που έχουν προηγηθεί στην Περιφέρεια Κρήτης. Ανταποκρινόμενος στα αιτήματα που διατύπωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, υπογράμμισε την διαχρονική συνεργασία της περιφέρειας με όλους τους Δήμους της Κρήτης, σημειώνοντας πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι πάντα η ύπαρξη μελετών για την διεκδίκηση πόρων από το κεντρικό κράτος για την υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων στην Περιφέρεια Κρήτης.   

Στο πλαίσιο της συνεργασίας ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια Κρήτης θα καλύψει το 75% (750.000 ευρώ) του κόστους των απαλλοτριώσεων για την παράκαμψη της Ελούντας και το Δήμος το 25% (250.000) ενώ με ώριμες μελέτες θα προχωρήσει και η δημοπράτηση του έργου που είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τον τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη κι έχει καθυστερήσει λόγω των ενστάσεων σε τοπικό επίπεδο. Παράλληλα, υπογράμμισε την σημασία που έχει για τον Δήμο Αγίου Νικολάου η έγκαιρη ωρίμανση των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που για πρώτη φορά θα υλοποιηθούν στην περιοχή και αφορούν σημαντικά έργα που ξεπερνούν τα 13 εκ. ευρώ. Σημείωσε μάλιστα πως μπορούν να γίνουν περισσότερα έργα από την έγκαιρη ωρίμανση και υλοποίηση των πρώτων έργων. Επίσης, ανακοίνωσε πως θα υλοποιηθεί το στέγαστρο στο γήπεδο Νεάπολης του οποίο έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, θα προχωρήσει η ωρίμανση και θα εξεταστούν οι βέλτιστες λύσεις σε μια σειρά προτάσεων για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως η οδική σύνδεση στον Ξεροπόταμο που χωρίζει το νότιο τμήμα της πόλης του Αγίου Νικολάου από το κεντρικό. 

Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με τον Δήμο Αγίου Νικολάου και η αξιοποίηση μελετών και ωρίμανση προτάσεων μέσα από την «Δαίδαλος Α.Ε.». 

ΒΙΝΤΕΟ 

https://youtu.be/GpcAkOXMGto

Προηγούμενο Λίστες αναμονής ειδικευομένων ιατρών – ΠΑ.Γ.Ν.Η.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας