Επιτυχής η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη φετινή Έκθεση Τουρισμού «CMT 2024» στη Γερμανία

Στην  Έκθεση «CMT» (Caravaning, Motor, Tourism), που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού παγκοσμίως, που πραγματοποιήθηκε στη Στουτγκάρδη στη Γερμανία από13 έως 21 Ιανουαρίου 2024 συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης με δικό της περίπτερο τουριστικής προβολής.

Τη διοργάνωση επισκέφτηκαν περισσότεροι από 230.000 επισκέπτες, ενώ 1.600 εκθέτες από όλο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Φέτος πραγματοποιήθηκε μια σημαντική ομιλία – συζήτηση με θέμα το βιώσιμο χειμερινό τουρισμό, ενώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρέχονταν πληροφορίες για φιλικές προς το περιβάλλον διακοπές.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου, ο Προϊστάμενος του τμήματος τουρισμού της Π.Ε. Ρεθύμνου Μανόλης Μαρκαντωνάκης και η προϊσταμένη του τμήματος τουρισμού της Π.Ε. Ηρακλείου Ελένη Βουγιουκαλάκη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ. Κυριάκος  Κώτσογλου δήλωσε: «Κάθε Έκθεση στο εξωτερικό έχει τη δική της στόχευση και την δική της εξαιρετική σημασία. Το ότι όμως ίσως χρειαστεί να αθροιστούν όλες οι εκθέσεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου για να φτάσουν την επισκεψιμότητα της CMT, είναι ένα γεγονός. Όπως γεγονός είναι και το ότι η Γερμανία είναι η κορυφαία αγορά της Κρήτης, διαχρονικά και έτσι “απαιτεί” με την τιμή που μας κάνει ένα δικό της πρόγραμμα. Ειδικά για την Γερμανία που μας αναφέρει ως “η μικρή Ήπειρος”, για την Γερμανία που σκέφτεται βιώσιμα και εναλλακτικά, η Κρήτη, είναι Παντού!!».

Η «CMT» που ξεκίνησε το 1962, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ετήσιες διεθνείς συναντήσεις στο χώρο του γενικού τουρισμού, φέρνοντας σε επαφή επαγγελματίες του κλάδου με το ευρύ κοινό, δίνοντας το στίγμα του ελληνικού τουρισμού διεθνώς. Η επισκεψιμότητα στο περίπτερο της Κρήτης απέδειξε για άλλη μια φορά πως η χώρα μας αποτελεί για τους Γερμανούς τον κατ’ εξοχήν προορισμό διακοπών και αναψυχής.

Προηγούμενο Eξετάσεις για την χορήγηση βεβαίωσης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος φαρμακoποιού, της εξεταστικής περιόδου Φεβρουαρίου 2024

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας