Ερωτικά Ι – Μουσικοποιητική παράσταση Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 στις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνουν τη μουσικοποιητική παράσταση «ΕΡΩΤΙΚΑ Ι», μελοποιημένη από τον Δημήτρη Βασμαρή ερωτική ποίηση της προπολεμικής περιόδου, της εποχής του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου και της μεσοπολεμικής Γενιάς του ’20, και ποιητικό αναλόγιο πεζολογικών, ποιητικών και θεατρικών κειμένων από την εγχώρια και την παγκόσμια λογοτεχνική δημιουργία.

Η παράσταση αναδεικνύει το ρεύμα του ρομαντισμού και του νεορομαντισμού, περιόδων-σταθμών στην ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας και αφορμάται από την ανάγκη διερεύνησης «παρθένων» ποιητικών περιόδων, οι οποίες δεν έχουν επενδυθεί μουσικά επαρκώς ή τουλάχιστον οι απόπειρές τους για μελοποίηση είναι ελάχιστες. Η μελέτη και πρώτη αυτή μελοποίηση των δέκα ποιημάτων είναι η απαρχή για τη διεύρυνση της μελοποίησης και άλλων ποιημάτων νεότερων χρονολογικών περιόδων, της μεταπολεμικής (δέκα ποιήματα [«ΕΡΩΤΙΚΑ ΙΙ»] και εκείνης που περιλαμβάνει έλληνες ποιητές του 20ού αιώνα (δέκα ποιήματα [«ΕΡΩΤΙΚΑ ΙΙΙ»), ώστε το σύνολο των μελοποιημένων ποιημάτων, συνολικά τριάντα, να αποτελέσουν μία «τριλογία» μελοποιημένης νεοελληνικής ποίησης.

Στην παράσταση, με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες,  ακούγονται αποσπάσματα σε μορφή θεατρικού αναλογίου από έργα του εγχώριου και διεθνούς δραματολογίου.

Συντελεστές:

Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Βασμαρής

Επιλογή και σύνθεση κειμένων – Σκηνοθετική επιμέλεια: Κατερίνα Χάλκου

Αφήγηση: Νικολής Αβραμάκης – Στέλλα Φιλιππάκη

Διεύθυνση ορχήστρας: Γιάννης Κιαγιαδάκης

Τραγούδι: Γιάννης Μαυρομάτης

 

Παίζουν οι μουσικοί:

Μαρία Αλεξάκη | φλάουτο

Γιώργος Στρατάκης | κλαρινέτο

Ευγενία Ψαρουδάκη | πιάνο

Leonardo Sopi | βιολί

Κωστής Σπυριδάκης | βιολοντσέλο

Στέφανος Κουρουπάκης | κοντραμπάσο

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Κατερίνα Χάλκου (δραματουργός – σκηνοθέτιδα) τηλ.: 6972594180

Δημήτρης Βασμαρής (μουσικοσυνθέτης) τηλ.: 6948077353

e-mail: vasmaris@gmail.com

 

Προηγούμενο Για 4η συνεχόμενη χρονιά διεξάγεται το Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022/Heraklion Gastronomy Days 2022»-Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας