Εξαιρετικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη του τουρισμού από τις χώρες του Αραβικού κόλπου στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Κρήτης στην ARABIAN TRAVEL MARKET 2024.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού Arabian Travel Market (ATM) που πραγματοποιήθηκε από 6 έως 9 Μαΐου στο Ντουμπάι που φέτος γιόρτασε τα 31 της χρόνια.

Στην φετινή Arabian Travel Market 2024 συμμετείχαν πάνω από 2.600 εκθέτες επαγγελματίες του κλάδου από όλο τον κόσμο και καλωσόρισε περίπου 45.000 επισκέπτες από περισσότερες από 160 χώρες στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι (DWTC) των Η.Α.Ε (αύξηση 11% σε σχέση με πέρυσι).   Σημαντικό είναι το γεγονός ότι παρουσιάζεται από έτος σε έτος περίπου 15% αύξηση σε επισκέπτες και εκθέτες, θέτοντας ένα νέο ρεκόρ για την διοργάνωση της επόμενης έκθεσης και αποδεικνύοντας τη σημασία, την ανθεκτικότητα και τη δυναμική του παγκόσμιου ταξιδιωτικού και τουριστικού τομέα.

Τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποίησαν συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, δημιουργούς τουριστικού περιεχομένου και διαμορφωτές κοινής γνώμης, ενώ παρουσίασαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού και στους επισκέπτες που επισκέφθηκαν το περίπτερο. Διαπιστώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για διακοπές πολυτελείας, καθώς επίσης για διακοπές δραστηριοτήτων και οικογενειακές διακοπές. Τόσο η αγορά των Η.Α.Ε. όσο και των γειτονικών κρατών είναι ιδιαίτερα ελκυστική, λόγω της υψηλής τουριστικής δαπάνης σε σύγκριση με τους Ευρωπαίους επισκέπτες μας, καθώς επίσης λόγω της μεγαλύτερης συχνότητας ταξιδιών την περίοδο του καλοκαιριού κατά την οποία επιλέγουν πιο δροσερούς από τη χώρα τους προορισμούς.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Νικόλαος Σκουλάς, ο Αν. Προϊστάμενος της Δ/νσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Νικόλαος Αλεξάκης και η Αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Π.Κ. Όλγα Μηλιώνη.

Το θέμα της έκθεσης φέτος είχε τίτλο : «Ενδυνάμωση της καινοτομίας: Μετασχηματισμός των ταξιδιών μέσω της επιχειρηματικότητας», και κατά την διάρκειά της, τόσο οι εκθέτες όσο και οι συμμετέχοντες διερεύνησαν  τους κινητήριους μοχλούς πίσω από την ανάπτυξη της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.  Πραγματοποιήθηκαν πλήθος συναντήσεων με σκοπό την διαμόρφωση ενός πιο αποτελεσματικού, κερδοφόρου και βιώσιμου τουριστικού τομέα για τις μελλοντικές γενιές και την παγκόσμια ανάπτυξη  του τουριστικού κλάδου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα είχε και η εναρκτήρια εκδήλωση, κατά την διάρκεια της οποίας οι υπεύθυνοι για την χάραξη της τουριστικής πολιτικής των διαφόρων χωρών και οι εμπειρογνώμονες των τουριστικών αγορών είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν βασικές αναλύσεις σε σημαντικούς πυλώνες της τουριστικής αγοράς  καθώς και να παρουσιάσουν τους έξυπνους μηχανισμούς που αναπτύσσονται παγκοσμίως προκειμένου να γίνονται συνδέσεις του τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας με σημαντικούς οικονομικούς κλάδους όπως βιομηχανίες μόδας, ομορφιάς, εμπορίου και πρωτογενή τομέα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Κώτσογλου δήλωσε: «Εκεί που οι τουριστικές ροές έχουν την μεγαλύτερη προοπτική, εκεί φωλιάζουν οι μεγαλύτερες ευκαιρίες. Ειδικά αν μιλάμε για τον Αραβικό κόσμο και την Κρήτη, που ολοκληρώνει τον Μάιο με επισκέψεις σε Κουβέιτ, Κάϊρο και τώρα Ντουμπάι, μια αγορά που κρύβει μια εικόνα από το μέλλον της Κρήτης, Παντού!!».

Προηγούμενο Φιλική προπόνηση Ολυμπιακού Ταεκβοντό στο Ηράκλειο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας