Η έκθεση Levante του Lucio Schiavon στο Ηράκλειο: τα 1600 χρόνια της Βενετίας συναντούν την Ελλάδα

Εγκαινιάζεται στις 3 Ιουλίου στις 19.00 στο Κηποθέατρο Μάνου Χατζιδάκι η έκθεση του βραβευμένου βενετσιάνου καλλιτέχνη με 15 πρωτότυπα έργα

 

Η έκθεση Levante προωθείται από το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος Tempo Forte και έχει δημιουργηθεί από τη Myth euromed η οποία την επιμελείται παρουσιάζοντας δεκαπέντε πρωτότυπες καλλιτεχνικές αφίσες του βενετσιάνου Lucio Schiavon, ενός από τους δημοφιλέστερους ιταλούς εικονογράφους και γραφίστες, ο οποίος έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με την Μπιενάλε της Βενετίας, τη Swatch, την UNICEF και την Agenzia Armando Testa. Εικονογραφεί βιβλία για κορυφαίους εκδοτικούς οίκους της Ιταλίας, όπως οι Einaudi, Topipittori και Nuages, ενώ έχει εκθέσει έργα του στη Fondazione Bevilacqua La Masa Βενετίας. Κέρδισε το International Motion Art Award στη Νέα Υόρκη και το Interfilm Festival Short Movie στο Βερολίνο το 2015.

Η συλλογή δημιουργήθηκε με αφορμή τους εορτασμούς για τα 1600 χρόνια από την ίδρυση της Βενετίας στο πλαίσιο του δημοτικού προγράμματος Venezia1600 και το project Linea 1. Έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο νησί της Βενετίας ενώ μετά ήρθε η σειρά της terraferma (ενετική στεριά) και η πόλη του Τρεβίζο, στο πλαίσιοτου Treviso Comic Book Festival. Στα αρχικά έργα της απεικονίζονται εμβληματικοί χαρακτήρες και γεγονότα της περιόδου της Δημοκρατίας της Γαληνοτάτης και ύστερα, δίνοντας σχήμα σε διάσημες αλλά και λιγότερο γνωστές ιστορικές προσωπικότητες της Βενετίας, από την ίδρυση της έως και σήμερα. Στην έκθεση Levante εκτίθενται τόσο τα έργα του Schiavon που δημουργήθηκαν στη  Βενετία όσο και νέες αφίσες αφιερωμένες σε ελληνικές προσωπικότητες που συνδέονται ιστορικά με τη Βενετία. Η έκθεση, που στην Ελλάδα ταξίδεψε στη Κέρκυρα, στις Ροβιές και στην Χαλκίδα, μέσα από το ταξίδι της στον Ελλαδικό χώρο επιθυμεί να φωτίσει την κοινή κληρονομιά που δένει την Ελλάδα με τη Βενετία ξεπερνώντας τα σύνορα με εντελώς σύγχρονο καλλιτεχνικό στυλ, όπως αυτό του Schiavon.

 

Στο Ηράκλειο, τόπο βαθιά συνδεδεμένο με τη Βενετία για ιστορικούς όσο και πολιτισμικούς λόγους, η έκθεση λαμβάνει χώρα με την υποστήριξη του Επίτιμου Ιταλικού Υποπροξενείου, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, της ΔΗΚΕΗ, του Οργανισμού Λιμένος Α.Ε., του φροντιστηρίου ξένων γλωσσών Καζάλι και του οινοποιείου Λυραράκη.

 

Η έκθεση, με ελεύθερη είσοδο, θα παραμένει ανοιχτή ως τις 31.08.

Προηγούμενο ΜΕΣΕΣ ΤΙΜΕΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας