Ημερίδα για την προσβασιμότητα ΑμεΑ στη μουσειακή εκπαίδευση Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 10 π.μ. Αίθουσα Εκδηλώσεων ΑΜΗ-Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου διοργανώνει ημερίδα για την προσβασιμότητα ΑμεΑ στη μουσειακή εκπαίδευση, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου  Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η ημερίδα, θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Στοχεύει στην προβολή και αναβάθμιση δράσεων συμπερίληψης σε θέματα πολιτισμού και εκπαίδευσης, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στα θέματα αναπηρίας, καθώς και στην ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς και τα σωματεία και μέλη ΑμεΑ.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και τα προγράμματα του ΑΜΗ που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου ΑμΕΑ. Οι δράσεις του Μουσείου στοχεύουν στη διευκόλυνση της απομακρυσμένης και δια ζώσης πρόσβασης στη μουσειακή  εκπαίδευση ομάδων ατόμων με αναπηρία, και ειδικότερα ατόμων με περιορισμένη ή ολική απώλεια όρασης ή ακοής, ατόμων με κινητική αναπηρία και ατόμων με νοητική στέρηση.

Συμμετέχουν με χαιρετισμούς και εισηγήσεις εκπρόσωποι των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, του ΥΠΠΟΑ, του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και του ΠΕΚΕΣ Κρήτης, και εκπρόσωποι και μέλη Σωματείων ΑμεΑ Ηρακλείου.

Μετά το πέρας των ανακοινώσεων, θα ακολουθήσουν βιωματικές ξεναγήσεις από το προσωπικό του Μουσείου σε επιλεγμένα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης με τη χρήση ψηφιακών εφαρμογών, ηχητικής και απτικής ξενάγησης, καθώς και απτική ξενάγηση με τη χρήση πιστών αντιγράφων εκθεμάτων του Μουσείου.

Οι εργασίες της ημερίδας και οι ξεναγήσεις είναι ανοικτές για παρακολούθηση από το κοινό με δωρεάν είσοδο.

Προηγούμενο Εισαγγελική παρέμβαση για την ρύπανση-μόλυνση από κατσίγαρο του φυσικού περιβάλλοντος της Π.Ε. Ηρακλείου

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας