Ημιμαραθώνιος Κρήτης: η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού επιστρέφει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι. Περισσότεροι από 3.000 αθλητές θα συμμετέχουν στους αγώνες-Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Πυρετός προετοιμασίας για την μεγάλη αθλητική διοργάνωση της Κρήτης τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης που θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που προάγει τον μαζικό αθλητισμό και τον πολιτισμό. Την ερχόμενη Κυριακή στο Αρκαλοχώρι αναμένονται πάνω από  3.000 αθλητές να συμμετάσχουν στους αγώνες των 21 χιλιομέτρων με ώρα εκκίνησης στις 9:10 το πρωί, των 10 χιλιομέτρων με  εκκίνηση στις  8:50 το πρωί, των 5 χιλ. με εκκίνηση στις 12:10 το μεσημέρι, των 1000 μέτρων για παιδιά με εκκίνηση στις 9:20, καθώς και αγώνες 200 μέτρων για ΑΜΕΑ.

Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας Αρκαλοχωρίου ( ΑΘΛΗ.Σ.Υ) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος και των πολιτιστικών συλλόγων Αρκαλοχωρίου, Βόνης, Θραψανού, Γαλατά, Χουμερίου και Ζωφόρων. Η αθλητική εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Σήμερα στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία συμμετείχαν: ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων Γιώργος Πιτσούλης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης και ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου Γιώργος Αλεβυζάκης.

Σε δηλώσεις που έγιναν αναφέρθηκαν:

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης: «Ένα χρόνο μετά τα πλήγματα που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός, το Αρκαλοχώρι στέκεται όρθιο, επουλώνει τις πληγές του και χάρη στην έμπρακτη και συνεχή στήριξη της Πολιτείας και την πίστη, την επιμονή και τη δύναμη των κατοίκων της περιοχής, μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Ημιμαραθωνίου Κρήτης και στον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας ΑΘΛΗ.Σ.Υ, διότι με συνέπεια και αποφασιστικότητα επενδύουν στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος και προωθούν την αξία της άσκησης για την υγεία μας και για μια καλύτερη κοινωνία». Ο κ. Αυγενάκης υπενθύμισε πως η αξιοποίηση των ιδιαίτερων γεωγραφικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών της Κρήτης, η προσέλκυση συμμετεχόντων από το εξωτερικό και η ορθή χρήση των διαθέσιμων πόρων είναι παράγοντες που αναβαθμίζουν την αθλητική κουλτούρα της ευρύτερης περιοχής, προβάλουν το νησί εντός κι εκτός συνόρων και ενισχύουν τον αθλητικό τουρισμό και κατά συνέπεια την τοπική και εθνική οικονομία. «Στο Υφυπουργείο Αθλητισμού αγκαλιάζουμε όλα τα αθλήματα, πάντα σε στενή συνεργασία με την αθλητική μας οικογένεια. Η συμβολή σας, μέσα από την υλοποίηση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης είναι σημαντική και συνάμα απαραίτητη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Αθλητισμού και κατέληξε: «Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές και ακόμα περισσότερα μπράβο στους εθελοντές και υποστηρικτές αυτού του μοναδικού αθλητικού event. Είμαι βέβαιος πως η φετινή διοργάνωση θα ανεβάσει τον πήχη ακόμη ψηλότερα! Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες»

Ο Αντιπεριφερειάρχης  αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης: «Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου η «καρδιά» του αθλητισμού ξαναχτυπά στο Αρκαλοχώρι, με τη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, που αποτελεί πλέον θεσμό στις δρομικές διοργανώσεις  καθώς προσελκύει αθλητές από όλο τον κόσμο. Η φετινή διοργάνωση είναι ιδιαιτέρως σημαντική και πολυδιάστατη γιατί δίνεται η  ευκαιρία να γεμίσουν με αθλητική δράση, οι δρόμοι των πληγωμένων από το σεισμό περιοχών.  Ως Περιφέρεια Κρήτης είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε και στηρίζουμε αυτή τη σημαντική αθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου που εμπλουτίζει τα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας. Καλούμε μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν να τρέξουν να περπατήσουν  να  στηρίξουν και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των δρομέων».

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανώλης Φραγκάκης: «Μετά από ένα μεγάλο διάστημα παύσης λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας και του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη φετινή διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης. Ένα κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός για την Κρήτη και το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι που επιστρέφει και φέρνει ξανά τα χαμόγελα στις «λαβωμένες» περιοχές και τους κατοίκους του Δήμου μας. Ως Δήμαρχος της περιοχής όπου διεξάγεται ο Ημιμαραθώνιος, εκφράζω τη στήριξη μου στην εν λόγω -υψηλού επιπέδου- αθλητική διοργάνωση, η οποία- εκτός από τις αξίες του Αθλητισμού- συμβάλλει στην ανάδειξη του εθελοντισμού και της φιλοξενίας των ανθρώπων του τόπου μας».

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου,  Γιώργος Αλεβυζάκης: «Τέλος Σεπτεμβρίου του 2021 κι ενώ ετοιμαζόμαστε να επιστρέψουμε με χαμόγελο σε μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, o καταστροφικός σεισμός ανέτρεψε τις ζωές όλων μας. Ένα  χρόνο μετά, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου,  παρά τις υπαρκτές δυσκολίες, ετοιμαζόμαστε  να  δείξουμε την αισιοδοξία, τη λαχτάρα και την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης, έναν αγώνα που μόνο ευχάριστες εκπλήξεις μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είμαστε εδώ όρθιοι και περήφανοι, με μουσική και παραδοσιακές Κρητικές γεύσεις να υποδεχτούμε για άλλη μια χρονιά τους χιλιάδες μουσαφίρηδες , να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ότι δεν τα παρατήσαμε στις δυσκολίες και είμαστε ακόμα δυνατοί !Υποσχόμαστε και δεσμευόμαστε πως η φετινή χρονιά θα είναι η καλύτερη από κάθε άποψη διοργάνωσης».

Παράλληλη εκδήλωση

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνει το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 12:30 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «Αστόρια» Ηρακλείου, την παρουσίαση του βιβλίου της κορυφαίας μαραθωνοδρόμου  Μαρίας Πολύζου, με τίτλο: Μην τα παρατάς!

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός  Αθλητισμού.
  • Γιώργος Πιτσούλης, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων,
  • Στέλιος Γραφάκος, ιατρός, Επιστημονικός Διευθυντής του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».
  • Γιώργος Αλεβιζάκης, πρόεδρος του Άθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου.
  • Κυριάκος Καραγιώργης, εθελοντής Οργανωτικής Επιτροπής Ημιμαραθωνίου Κρήτης.

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Αρμένης .

Η παρουσίαση του βιβλίου εντάσσεται στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Ημιμαραθωνίου Κρήτης.

 

Προηγούμενο ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ 30-09-2022 (ΠΕΖΑ)

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας