Κλήρος, Αρχές, λαός τίμησαν την 79η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων από του ναζί κατακτητές-Στ. Αρναουτάκης: Τιμούμε τους ήρωες μας που έπεσαν για την Ελευθερία!

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συμμετείχε σήμερα στα Ανώγεια στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της 79ης επετείου του Ολοκαυτώματος από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής (1944) και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων Αγωνιστών. Επίσης στεφάνι κατέθεσαν εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ στεφάνι κατέθεσε ο Βουλευτής Ρεθύμνου Μανόλης Χνάρης, ο Βουλευτής Ηρακλείου  Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, οι ένοπλες δυνάμεις, η Ένωση θυμάτων, εκπρόσωποι φορέων, κ.α. Νωρίτερα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο  Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κκ Ευγένιο. Ακολουθήσε  ομιλία από την Ευτυχία Νταγιαντά-Φασουλά, όπως και απόδοση του ύμνου-τραγουδιού της “Παναγιάς της Ανωγειανής” με τον Βασίλη Δραμουντάνη στο μαντολίνο  και τραγούδι από τα παιδιά Αντώνη Δραμουντάνη και Νικήτα Χαιρέτη. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου.

Σε δήλωση του για την ιστορική επέτειο, του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων  ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε:

«Με σεβασμό και συγκίνηση τιμούμε τη μαρτυρική επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων. Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε όλους τους κατοίκους των Ανωγείων που τις ηρωικές μέρες του Δευτέρου Παγκοσμίου  Πολέμου και της Εθνικής Αντίστασης, από τον Ψηλορείτη, με αδούλωτη ψυχή, με αυταπάρνηση και ηρωισμό, δίδαξαν σε όλον τον κόσμο, τις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού. Σήμερα 79 χρόνια μετά τον Αύγουστο του 1944 τα Ανώγεια, η Κρήτη, η Ελλάδα τιμούν όλους εκείνους που κράτησαν άσβεστη τη φλόγα της Ελευθερίας, όλους αυτούς που δεν δείλιασαν, που δεν δίστασαν να θυσιαστούν, που δεν έμειναν ουδέτεροι σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή.»

Προηγούμενο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την παροχή υπηρεσιών Οργάνωσης της παραγωγής και καλλιτεχνικής υποστήριξης της μουσικής συναυλίας, για την υλοποίηση της Πολιτιστικής εκδήλωσης με τίτλο «ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ – ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΣΤΡΑΤΑΚΗ», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 101ου Υποέργου του έργου με τίτλο «ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2023», Κ.Α. 2023ΝΠ50200011 και κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5215590 της ΝΠ502 της Περιφέρειας Κρήτης.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας