Μαθητές/τριες από τα Λύκεια της Κρήτης ενημερώνονται για τις επαγγελματικές και ακαδημαϊκές επιλογές τους-Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης, για 4η συνεχή χρονιά, προσφέρει δωρεάν το πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού The Tipping Point, σε όλα τα Λύκεια της Κρήτης.

 

Στόχος του προγράμματος είναι μαθητές και μαθήτριες σε όλη τη Κρήτη να ενημερωθούν για τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές τους επιλογές, ώστε να λάβουν πιο συνειδητοποιημένες αποφάσεις για τα επόμενα βήματά τους, να συνδεθούν με την αγορά εργασίας και να καλλιεργήσουν απαραίτητες δεξιότητες για την μελλοντική τους σταδιοδρομία.

 

Με τη χρήση της τεχνολογίας, και συγκεκριμένα μέσω ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας, ομάδες μαθητών/-τριών συνδέονται μέσα από την άνεση της τάξης τους, με επαγγελματίες (μέντορες) από όλο τον κόσμο και την Κρήτη. Οι μέντορες μοιράζονται την εμπειρία και τις γνώσεις τους και απαντούν ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά το επάγγελμά τους, τις σπουδές τους, τον τρόπο που λειτουργεί η σύγχρονη αγορά εργασίας, καθώς και για θέματα, όπως είναι η σύνταξη βιογραφικού, η πρώτη επαγγελματική συνέντευξη, κλπ.

 

Έτσι,  οι νέοι/-ες έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται άμεσα με την τοπική και την παγκόσμια αγορά εργασίας, ενώ παράλληλα, καλλιεργούν σημαντικές οριζόντιες δεξιότητες όπως η δημιουργικότητα, η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και η κριτική σκέψη.

 

Τέλος, επιδιώκοντας τη συνολική ενδυνάμωση των μαθητών και μαθητριών, στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιούνται ενημερώσεις από μέντορες ψυχολόγους και ειδικούς, σχετικά με τη διαχείριση άγχους με στόχο την προετοιμασία και υποστήριξή τους στις επερχόμενες εξετάσεις.

 

Το πρόγραμμα αποτελεί μια από τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κρήτης σε όλο το φάσμα της Διά Βίου Μάθησης με σκοπό την βιώσιμη, χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, την αειφορία  και την κοινωνική συνοχή.

Προηγούμενο Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντομαρί με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Πλατανιά και όλων των φορέων του χωριού διοργανώνει το Φεστιβάλ Κοντομαρί “Ημέρες Μνήμης” από τις 29 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου 2023.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας