Με μεγάλη συμμετοχή, ομόφωνες αποφάσεις και πρόγραμμα σημαντικών δράσεων η Γενική Συνέλευση της ΜΙΝΩΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της ΜΙΝΩΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων και φορέων. 

Η Γεν. Συνέλευση της Κοινότητας, που δύο χρόνια μετά την ίδρυσή της αριθμεί πλέον πάνω από 540 μέλη, πραγματοποιήθηκε σε υβριδική συνεδρίαση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολύκεντρου της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, παρουσία εκπροσώπων της Βουλής, της αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας και πλήθους πολιτών (Λ. Αυγενάκης, Β. Κεγκέρογλου, Ν. Ξυλούρης, Χρ. Στρατάκης, αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Γιαννακάκης).

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης απευθύνοντας χαιρετισμό, επιβεβαίωσε την έμπρακτη στήριξη στις Ενεργειακές Κοινότητες, μέσω σημαντικών δράσεων, με την παρότρυνση και ελπίδα να αποτελέσουν παράδειγμα ευαισθητοποίησης και άλλων φορέων.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην κάλυψη των αναγκών 100 σεισμόπληκτων οικογενειών σε ρεύμα, στα πλαίσια της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, ενώ υπενθύμισε πως η λήψη ηλεκτρικής ενέργειας για το κεντρικό Κτίριο της Περιφέρειας μέσω εικονικού συμψηφισμού από το πρώτο Φωτοβολταϊκό πάρκο, αποτελεί μια συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση που διαδίδει το μήνυμα της αειφορίας.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη προγράμματος κατάρτισης σε πολίτες κάθε ηλικίας ανεξαρτήτου ειδίκευσης, σε ολόκληρη την Κρήτη, για τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την λειτουργία των ενεργειακών κοινοτήτων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία του, «όλοι αναγνωρίζουμε πλέον την αναγκαιότητα στροφής προς τις καθαρές μορφές ενέργειας, με σκοπό τη μείωση του ενεργειακού κόστους και του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Μόνο μέσα από τέτοιες συλλογικότητες, ανοίγει ο δρόμος για τη βιωσιμότητα, την αειφορία και την ορθολογική αξιοποίηση των φυσικών πόρων του τόπου μας».

 

Την σημαντικότητα τέτοιων συμμετοχικών δράσεων, τόνισαν επίσης τόσο ο κ. Αυγενάκης όσο και ο κ. Κεγκέρογλου, κάνοντας σαφή την αναγκαιότητα μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματος και απεξάρτησής μας από τα ορυκτά καύσιμα, ειδικά σε μία περίοδο ενεργειακής κρίσης όπως αυτή που διανύουμε.

Στη Γενική Συνέλευση όπου ελήφθησαν ομόφωνες αποφάσεις, ο πρόεδρος της κοινότητας Χαρ. Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους, για την στήριξη και την συμβολή τους στην προσπάθεια που στέφεται με απόλυτη επιτυχία, καταφέρνοντας να αποσπάσει δύο Ευρωπαϊκά βραβεία για τη δράση της, ενώ σε Εθνικό επίπεδο διαμορφώνει ένα ισχυρό προφίλ στο ενεργειακό γίγνεσθαι της χώρας, αλλά και του νησιού.

 

Προηγούμενο Ενημερωτική Ημερίδα «Πλατφόρμα my Data» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας