Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Συνέδριο Φυσικών Κρήτης «Φυσικής Δρώμενα»

Το 2ο Συνέδριο Φυσικών Κρήτης «Φυσικής Δρώμενα», ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τις εργασίες του την Κυριακή 19 Μαρτίου, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Μέσα από τις δύο ημέρες των εργασιών του κατάφερε να γίνει  χώρος συνάντησης της Φυσικής με τους Φυσικούς από όλο το νησί και βέβαια με τους μαθητές.

Η συμμετοχή των μαθητών και των γονέων στις παράλληλες δράσεις του συνεδρίου ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Ο 4ος Παγκρήτιος μαθητικός Διαγωνισμός Κατασκευών Φυσικής  σε συνδυασμό με παρουσιάσεις πειραματικών διατάξεων από εκπαιδευτικούς και Πανεπιστημιακούς, η παρουσία της Αστρονομικής Ομάδας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης και η επίδειξη εκπαιδευτικού σεισμογράφου του Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Γεωκαταστροφών του ΕΛΜΕΠΑ δημιούργησαν ένα υπέροχο «Πανήγυρι Φυσικής» κατά την πρώτη μέρα των εργασιών.

Οι εισηγήσεις των εκπαιδευτικών στα πλαίσια της θεματικής «Φυσική και Εκπαίδευση» ανέδειξαν μεθόδους και ιδέες για να γίνει το μάθημα της Φυσικής ένα μάθημα διερευνητικό που κάνει τον μαθητή συμμέτοχο στο ταξίδι κατάκτησης της γνώσης και όχι παθητικό δέκτη. Οι εισηγήσεις αυτές αναδεικνύουν την τεράστια δουλειά που κάνουν αρκετοί εκπαιδευτικοί, έξω από τα στενά και τυπικά όρια του ωραρίου τους.

Οι εισηγήσεις των ερευνητών, μεταπτυχιακών Φοιτητών και πανεπιστημιακών δασκάλων στα πλαίσια της θεματικής «Φυσική & Έρευνα» έδωσαν με τον καλύτερο τρόπο την μεγάλη εικόνα ενός διευρυμένου πεδίου δουλειάς των Φυσικών στα ερευνητικά κέντρα και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όλης της Κρήτης.  Η παρουσία τόσο μαθητών, όσο και εκπαιδευτικών στα πλαίσια της θεματικής αυτής έδωσε την δυνατότητα της αλληλεπίδρασης ανάμεσα στην μέση εκπαίδευση και την τριτοβάθμια και διαμόρφωσε ένα πεδίο για συνεργασίες στο μέλλον. Επίσης ανέδειξε τις μεγάλες εφαρμογές της Φυσικής στην σύγχρονη τεχνολογία, στην ιατρική, στην κλιματική αλλαγή κλπ.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για ακόμα μια φορά όλους τους εισηγητές μας για την ποιότητα της δουλειάς τους που παρουσιάστηκε στο συνέδριο μας, να συγχαρούμε τους μαθητές για τις εξαιρετικές κατασκευές τους στα πλαίσια του Διαγωνισμού κατασκευών και να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας και την Περιφέρεια Κρήτης για την συνδιοργάνωση του 2ου Συνεδρίου μας.

Ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης, φιλοδοξεί να ενώσει «δυνάμεις» και να γίνει ο χώρος συνάντησης των Φυσικών σε όλο το νησί, μέσα από την στενή μας συνεργασία με συναδέλφους από την μέση εκπαίδευση, από τα ΑΕΙ και τα Ερευνητικά Κέντρα της Κρήτης θα συνεχίζουμε την προσπάθεια και βέβαια την δέσμευση το Συνέδριο «Φυσικής Δρώμενα» να γίνει ένας θεσμός που θα μπορεί να επαναλαμβάνεται τακτικά σε όλους τους Νομούς του νησιού μας», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης Δρ Μιχάλης Καραδημητρίου και ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Τουμπανιάρης.

 

Προηγούμενο Ανακοίνωση και παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρωτότυπου διαγωνισμού σύνθεσης «Θόδωρος Αντωνίου» 2022-2023 για δυο πιάνα.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας