Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης το διεθνές συνέδριο θεμάτων για την «Απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρισμού στην Νοτιοανατολική Ευρώπη»

Το Διεθνές Συνέδριο θεμάτων Απελευθερωμένης Αγοράς Ηλεκτρισμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (DEMSEE), θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο και στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (αίθουσα Καστελλάκη) στις  20-21 Ιουνίου.

Κεντρικό θέμα του φετινού Συνεδρίου, με ώρα έναρξης στις 9 το πρωί,  η «Εξέλιξη των Αγορών Ηλεκτρικής Ενέργειας και η Κλιματική Αλλαγή».  Στο επίκεντρο του συνεδρίου η ασφάλεια του ηλεκτρικού δικτύου και η λειτουργία δικτύων με μεγάλη διείσδυση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.  Το σύστημα της Κρήτης ενδιαφέρει ιδιαίτερα, και θα προβληθούν τα σημερινά επιτεύγματα, όπως το μακρύτερο στον κόσμο υποθαλάσσιο καλώδιο για τη διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος με την Πελοπόννησο.

Το συνέδριο αυτό θεμελιώθηκε το 2005 στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του εργαστηρίου συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας υπό τη διεύθυνση του τότε τακτικού καθηγητή ΤΕΙ Κρήτης Θαλή Μιχ. Παπάζογλου.  Έκτοτε, το συνέδριο διοργανώνεται από μια Τοπική Οργανωτική Επιτροπή (ΤΟΕ) την οποία συνεπικουρεί μια 10-μελής διεθνής επιτροπή.  Φέτος, Πρόεδρος της ΤΟΕ είναι ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Ηρακλείου Μηχανικός Παύλος Βαρδουλάκης.

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει το συνέδριο όπου στο διήμερο αυτό θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις στις Τεχνολογίες Ηλεκτρικής Ενέργειας καθώς και η διαχείριση ηλεκτρισμού. Αναμένεται να το παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων μηχανικοί, ερευνητές, σπουδαστές και επιχειρηματίες με ενδιαφέρον στην ηλεκτρική ενέργεια.

Συμμετέχουν 12 Πανεπιστήμια και Ερευνητικοί Φορείς, ο ΑΔΜΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ και υπάρχει συμμετοχή από 4 χώρες.  Εγγραφή δωρεάν.

 

demsee_2022

Προηγούμενο Εκδήλωση παρουσίασης των τελικών αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού σχεδίου «VAMOS» / ERASMUS+ από το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας