Μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων σε μήνυμα του αναφέρει:

«Οποιοσδήποτε, Οπουδήποτε, Οποτεδήποτε, Κάθε Άνθρωπος έχει Δικαίωμα να Αναζητά Ασφάλεια». Με αυτό το μήνυμα η Διεθνής Κοινότητα τιμά φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, υπενθυμίζοντας μας πως  η αναζήτηση ασφάλειας είναι ανθρώπινο δικαίωμα για τον καθένα, όποιος κι αν είναι, απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποτε κι αν αναγκάστηκε να ξεριζωθεί.

Ιδιαίτερα φέτος, στη δίνη ενός πολέμου στη γειτονιά της Ευρώπης, η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων είναι  μια ευκαιρία να τιμήσουμε τη δύναμη των προσφύγων. Των ανθρώπων που έχουν χάσει τα πάντα και παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν, φέροντας συχνά τις ορατές αλλά και αόρατες πληγές του πολέμου, των διώξεων και την αγωνία της εξορίας. Ως Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, συνεχίζουμε την προσπάθεια προκειμένου από κοινού να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας και μια νέα «εστία» στους ανθρώπους που καταφθάνουν στο νησί μας, αναζητώντας μια νέα ζωή, μακριά από κακουχίες, διωγμούς, πολέμους και συνθήκες που τους αναγκάζουν τα ακολουθήσουν το δρόμο της προσφυγιάς».

Προηγούμενο Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball Ανδρών – Γυναικών από τις 21 έως 26 Ιουνίου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας