Νέες αιτήσεις για το πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ πρόκειται να υλοποιηθούν για τέταρτη χρονιά στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, από το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ. Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες που διαμένουν νόμιμα στην Περιφέρεια Κρήτης, σε μόνιμη ή εποχιακή βάση.

Το πρόγραμμα έχει στόχο να ανταποκριθεί στην ανάγκη της κοινωνίας του Ρεθύμνου για μαθήματα  ελληνικής γλώσσας και να καλύψει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση που εκδηλώνεται. Η ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων στην ελληνική γλώσσα διευκολύνει την ένταξη του αλλόγλωσσου ατόμου στην τοπική κοινωνία, στο εργασιακό περιβάλλον, στον τρόπο ζωής και στον ελληνικό πολιτισμό, καθώς και στην απλή διεκπεραίωση καθημερινών δραστηριοτήτων ή γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Τα μαθήματα θα διαρκέσουν περίπου έξι μήνες, από τον Οκτώβριο 2022 έως τον Απρίλιο του 2023, καλύπτοντας βασικές ή προχωρημένες γνώσεις της γλώσσας, σε δίωρα πρωινά τμήματα, που θα λειτουργούν δύο φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, όσοι επιθυμούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους, θα έχουν τη δυνατότητα, μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, να συμμετάσχουν στις εξετάσεις Απολυτηρίου Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου για ενήλικες ή στις εξετάσεις του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, Ηγ. Γαβριήλ 103-105, 2ος όροφος (έναντι της Τράπεζας Πειραιώς), καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00, ή να καλούν στα τηλέφωνα 2831040050-53-52. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται εντύπως στα γραφεία του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ. Επίσης, μπορείτε να την τυπώσετε από την ιστοσελίδα www.kekaper.gr και να την αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@kekaper.gr. Σε κάθε περίπτωση την αίτηση απαιτείται να συνοδεύει έγγραφο που αποδεικνύει τα προσωπικά στοιχεία του αιτούντος (Δελτίο Ταυτότητας, Διαβατήριο ή άλλο έγγραφο βάσει του οποίου επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα ή έχει εκδοθεί από αρμόδιες ελληνικές αρχές).

Ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων : 30/09/2022.

Προηγούμενο Hλεκτρονικός ανοικτός διαγωνισμός κάτω των ορίων για την προμήθεια χαρτιού (φωτοαντιγραφικό, μηχανογραφικό & για πλότερ) και ειδών γραφικής ύλης για την κάλυψη των αναγκών των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο και των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας