Ο Περιφερειάρχης σε εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο Ρέθυμνο. Απόδοση τιμής στην μνήμη ηρώων στη Μικρασιατική εκστρατεία και βραβεύσεις διακριθέντων μαθητών, Επιστημόνων-Ιατρικής και της Τέχνης.

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, αφιερωμένες στην Παιδεία, στην Επιστήμη, την Τέχνη και στην Ελευθερία της Πατρίδας μας, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Λαογραφικό Μουσείο στο Αστέρι Ρεθύμνου παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, θεσμικοί εκπρόσωποι και πλήθος κόσμου. Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο οργανωτής πρόεδρος της Κοινότητας Χαμαλευρίου Δημήτρης Σερλής, ευχαριστώντας παράλληλα  τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για τη διαχρονική στήριξη του αλλά και την παρουσία του κάθε χρόνο όπως και φέτος στις εκδηλώσεις της κοινότητας στον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου. Ο κ Σερλής τόνισε ότι με τις φετινές εκδηλώσεις αποδίδονται τιμές στην νεολαία-στην παιδεία στην επιστήμη, στην Τέχνη αλλά και στους ήρωες πολέμησαν για την Ελευθερία της Πατρίδας μας. Μάλιστα στην διάρκεια της εκδήλωσης  τιμήθηκαν οι μαθητές του Αρσάνιου Λυκείου που εισήχθηκαν στα ΑΕΙ. Για την προσφορά του στην Παιδεία και την ιατρική επιστήμη -επεμβατική καρδιολογία τιμήθηκε ο Καθηγητής καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Μανόλης Σκαλίδης, όπως και  ο ειδικός παθολόγος Κωνσταντίνος Μαλάς αλλά και η Γερακίνα Μαμούχα ως καθηγήτρια χορού. Επίσης τιμήθηκε η μνήμη των παρασημοφορημένων  ηρώων στην Μικρασιατική εκστρατεία Γιάννη Αρχοντάκη και Νικολάου Πολιουδάκη όπου τις τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν τα εγγόνια τους. Στις βραβεύσεις ειδικότερα, για τον άνθρωπο και επιστήμονα Μανόλη  Σκαλίδη μίλησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστος Λιονής και την τιμητική πλακέτα απένειμε στον τιμηθέντα  κ. Σκαλίδη ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Για τον τιμώμενο γιατρό-ειδικό παθολόγο Κωνσταντίνο Μαλά  μίλησε η γιατρός -Αντιδήμαρχος Άννα Ελευθεριάδου και την πλακέτα απένειμε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης. Την  πλακέτα στην Γερακίνα Μαμούχα απένειμε ο μαθητής της ο π. Υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης. Απονομές σε τιμώμενους επίσης έγιναν εκ μέρους της κοινότητας από την Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Τζεδάκη τους υπ. Βουλευτές Μανώλη Χνάρη, Ανδρέα Ξανθό Βασίλη Σκουντή τους Δημάρχους Γιώργο Μαρινάκη, Γιάννη Ταταράκη κ.α.

Ο Περιφερειάρχης, όπως και οι θεσμικοί εκπρόσωποι συνεχάρησαν δημόσια τον Πρόεδρο και την οργανωτική επιτροπή για την επιτυχία των εκδηλώσεων-αφιέρωμα στην Παιδεία, στην Επιστήμη, Πολιτισμο-Τεχνη,με έμφαση στους ήρωες για την Ελευθερία. Επίσης συνεχάρησαν τους τιμηθέντες και όλους τους παριστάμενους.

Προηγούμενο Συλλυπητήρια δήλωση του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη για τον θάνατο του Γιάννη Μαρκόπουλου

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας