Παγκόσμια πρωταθλήματα Beach Handball Ανδρών- Γυναικών και Εφήβων – Νεανίδων με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος διοργανώνει στο Ηράκλειο της Κρήτης τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball Εφήβων – Νεανίδων από τις 14 έως τις 26 Ιουνίου 2022 και Ανδρών- Γυναικών από τις 21 έως 26 Ιουνίου . Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, του Δήμου Ηρακλείου, του ΕΟΤ, της ΔΕΠΑ, της RENAULT και της Ελληνικής Εταιρείας Γρανιτών, καθώς και των ΙΕΚ ΑΛΦΑ ως αποκλειστικού χορηγού εκπαίδευσης.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις που έχει αναλάβει διαχρονικά η Ελλάδα, αφού θα συμμετάσχουν 64 χώρες, 32 στο τουρνουά των Ανδρών – Γυναικών και 32 στο τουρνουά των Εφήβων – Νεανίδων, ενώ οι συμμετέχοντες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 2.000.

Παράλληλα, αποτελεί το μοναδικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε ομαδικό άθλημα που αναλαμβάνει η χώρα μας στην περίοδο μετά την άρση των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς της  πανδημίας.

Ειδικότερα πραγματοποιείται σε μία περίοδο κρίσιμη για τον τουρισμό της χώρας, προσφέροντας ένα επιπλέον κίνητρο για τον επισκέπτη ώστε να γνωρίσει την Ελλάδα και την Κρήτη, ενισχύοντας παράλληλα και τον αθλητικό τουρισμό.

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες δυνάμεις του Beach Handball σε Εθνικό και συλλογικό επίπεδο. Συγκεκριμένα η Εθνική ομάδα των γυναικών είναι η κάτοχος του χρυσού μεταλλίου (Καζάν 2018) και θα υπερασπιστεί στο Ηράκλειο τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας, ενώ τόσο η Εθνική Γυναικών, όσο και η Εθνική Ανδρών κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας (2019).

Η Δημόσια Τηλεόραση (ΕΡΤ) θα μεταδώσει ζωντανά τα σημαντικότερα παιχνίδια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών (21-26 Ιουνίου), ενώ η διοργάνωση θα προβληθεί και θα διαφημιστεί παγκοσμίως μέσω των χορηγών επικοινωνίας και τους συνεργαζόμενους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τη διοργάνωση στηρίζουν επίσης οι επιχειρήσεις Χαλκιαδάκης, η Delousil, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, τα νερά ΖΑΡΟΣ, η Ευβοϊκή Ζύμη, ο Κρατικός Αερολιμένας Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» και το πρόγραμμα Be Active της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ιατρικοί Υποστηρικτές είναι ο Ερυθρός Σταυρός, το ΕΚΑΒ, το Διαγνωστικό Κέντρο Αλικαρνασσού «Ηρόδοτος» και η Cretan Medicare.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, το αθλητικό ραδιόφωνο ΕΡΑ ΣΠΟΡ, η ΕΡΤ Ηρακλείου, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), το Gazzeta.gr, η εφημερίδα SportDay και το e-handball.gr.

Τέλος η  Οργανωτική Επιτροπή και η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ευχαριστούν θερμά όλα τα ΜΜΕ της Κρήτης για την προβολή και στήριξη της διοργάνωσης.

 

beach-handball

Προηγούμενο Π.Ε. Ηρακλείου: Τελετή μνήμης-Κατάθεση στεφάνων στο χώρο της Ενετικής Πύλης “Μακάσι

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας