Παρουσίαση προγράμματος του ΙΤΕ για τη Διερεύνηση Ανάπτυξης Τουριστικών Παράκτιων Παρεμβάσεων στην Κοινότητα Καβουσίου και στην Παχειά Άμμο

Στην παρουσίαση του προγράμματος για τη Διερεύνηση Ανάπτυξης Τουριστικών Παράκτιων Παρεμβάσεων στην Κοινότητα Καβουσίου και στην Παχειά Άμμο συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γιάννης Ανδρουλάκης.  Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καβουσίου παρουσία των: Δρ. Νίκο Καμπάνη – Διευθυντή Εργαστηρίου Παράκτιας & Θαλάσσιας Έρευνας του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών (Ι.Υ.Μ.), Γιώργο Αλεξανδράκη – Ερευνητή του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Ηρακλείου (Ι.Τ.Ε), Μαρία Χαλκιαδάκη – Πρόεδρο Κοινότητας Καβουσίου, Ελισάβετ Μαργιούλα – Τοπογράφο Μηχανικό της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου.

Η δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων  προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω ο παράκτιος και παραθαλάσσιος τουρισμός στο Λασίθι μέσω της αξιοποίησης χρηματοδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους μας, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης. Παράλληλα τόνισε, ότι, το συγκεκριμένο επιστημονικό έργο που υλοποιεί το ΙΤΕ με την στήριξη της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, συνεχίζεται και αφορά την ανάπτυξη όλων των παράκτιων ακτών της Π.Ε. και το διάστημα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη ο απαιτούμενος σχεδιασμός από τους αρμόδιους επιστήμονες.

Ανάλογη ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στις 16:30 στην Παχειά Άμμο.

 

 

Προηγούμενο «Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ευαισθητοποίησης για την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Συλλόγου Φίλοι του Μ.Φ.Ι.Κ.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας