Πρώτη συνάντηση για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης σε Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο

Ξεκίνησε η προετοιμασία για έργα αναπλάσεων που αφορούν τους Δήμους Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου 

 

Ξεκίνησε η προετοιμασία των σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, τα οποία θα υλοποιήσουν οι τέσσερις δήμοι, πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων στο πλαίσιο του νέου Περιφερειακού Προγράμματος Κρήτης 2021-2027.  

Στο πλαίσιο αυτό έγιναν σήμερα δύο συναντήσεις στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, και με τη συμμετοχή της Διευθύντριας της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρίας Κασσωτάκη και στελεχών της Υπηρεσίας. 

Η πρώτη με το Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη και διευθυντικά Στελέχη και Υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και η δεύτερη με το δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό και Διευθυντικά Στελέχη του Δήμου. 

Τα σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100 εκ. ευρώ συνολικά στους τέσσερις δήμους και θα υλοποιηθούν σε συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με τους Δήμους Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου. Αφορούν κυρίως, σε δράσεις που εστιάζουν στο πρασίνισμα των πόλεων, την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με την εφαρμογή της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, ποδηλατόδρομους, ηλεκτροκίνηση και βέβαια αναπλάσεις δρόμων, κοινοχρήστων χώρων αλλά και με την δημιουργία κοινωνικών δομών και έργων ανάδειξης του πολιτισμού. 

 

Προηγούμενο Θα δημιουργηθεί ίδρυμα «Μίκης Θεοδωράκης» στην Κρήτη σύμφωνα με την επιθυμία του μεγάλου συνθέτη. Στ. Αρναουτάκης: «Ως Περιφέρεια Κρήτης θα είμαστε συμμέτοχοι και συμπαραστάτες στο εγχείρημα»

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας