Στ Αρναουτάκης: Η Περιφέρεια συμμετέχει και στηρίζει οραματικά έργα στην Κρήτη. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης στη παρουσίαση της πρότασης για χωροθέτηση Μαρίνας στην Περιοχή της Νέας Χώρας από τον Δήμο Χανίων και το Λιμενικό ταμείο.

Στη συμβολή των μεγάλων οραματικών  έργων στην οικονομία και ανάπτυξη της Κρήτης αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στα Χανιά στην εκδήλωση παρουσίασης της πρότασης για την χωροθέτηση μεγάλης Μαρίνας στην περιοχή της Νέας χώρας από το Δήμο Χανίων και το Λιμενικό ταμείο Χανίων.

Ο Περιφερειάρχης παρουσία θεσμικών εκπροσώπων και πολιτών αναφέρθηκε στα σχέδια βιώσιμης αστικής ανάπτυξης όσον αφορά το παραλιακό μέτωπο και στην συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με τον Δήμο Χανίων τους τοπικούς φορείς και χαρακτήρισε ως οραματικό το προτεινόμενο σχέδιο του λιμενικού έργου της Μαρίνας. Για την υλοποίηση του έργου, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Αρναουτάκης, θα πρέπει να έχουμε κατά νου το όραμα με τον ρεαλισμό και ότι το πρώτο βήμα είναι να υπάρξει διαβούλευση φορέων και τοπικής κοινωνίας.

Αν η τοπική κοινωνία συμφωνεί να γίνει η Μαρίνα στον συγκεκριμένο χώρο τότε θα πρέπει να γίνει το δεύτερο βήμα ανέφερε  χαρακτηριστικά ο κ Αρναουτάκης. Θα είναι όπως πρόσθεσε ,ένα μακρόπνοο έργο μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασιες, οριστικές μελέτες, προεδρικά διατάγματα και που μπορεί να γίνει με σύμπραξη του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Ο κ Αρναουτάκης τόνισε τη συνεργασία και στήριξη του έργου από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους φορείς και την κεντρική διοίκηση.

Ο Περιφερειάρχης κλείνοντας ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και ευχαρίστησε για την πρόσκληση  τον Δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον Πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου Μανόλη Κοτσιφάκη.

Προηγούμενο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για τις υπηρεσίες προμήθειας αεροπορικών εισιτηρίων, για τις ανάγκες της πραγματοποίησης της εκδήλωσης με τίτλο «ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ “SUPER CUP VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ”», στo πλαίσιο του Προγράμματος Συνδιοργανώσεων Περιφέρειας Κρήτης για τους τομείς Αθλητισμού – Πολιτισμού 2023.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας