Στ .Αρναουτάκης: Η Περιφέρεια τιμά τους ήρωες του Σωκαρά και όλους τους Κρητικούς που έπεσαν για την Πατρίδα-Κλήρος, Αρχές, πολίτες τίμησαν την 79η ιστορική επέτειο της εκτέλεσης των 31 πατριωτών στο Σωκαρά από του ναζί κατακτητές.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συμμετείχε σήμερα στο Σωκαρά στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της 79ης επετείου της θυσίας των 31 εκτελεσθέντων Πατριωτών  από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής (1944).

Ο Περιφερειάρχης που κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των ηρώων, σε δήλωση του ανέφερε, ότι, η Περιφέρεια με σεβασμό τιμά την μνήμη των εκτελεσθέντων Πατριωτών του Σωκαρά, όπως και όλων των αγωνιστών που θυσιάστηκαν σε ολόκληρη την Κρήτη για την Ελευθερία της Πατρίδας  μας.

Οι Ήρωες μας, πρόσθεσε ο κ Αρναουτάκης, άφησαν πολυσήμαντες παρακαταθήκες στις νεότερες γενιές, και τα μηνύματα τους είναι διαχρονικά και πάντα επίκαιρα για Ενότητα, Αλληλεγγύη, Δημοκρατία, πρόοδο.

Επίσης στεφάνι κατέθεσαν εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, οι Βουλευτές Φραγκίσκος Παρασύρης, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, οικογενειών  θυμάτων, οι ένοπλες δυνάμεις, η Ένωση θυμάτων, εκπρόσωποι φορέων, κ.α.

Νωρίτερα τελέστηκε Θ. Λειτουργία επιμνημόσυνη δέηση, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Λευτέρης Κοκολάκης, ο Αριστομένης Συγγελάκης, συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, και ο Αντιστράτηγος Ε.Α. Χαράλαμπος Μαυρομανωλάκης. Όπως αναφέρθηκε στις 17 Αυγούστου του 1944 εκτελέστηκαν μαζικά  27 αγωνιστές και άλλοι 4 τις επόμενες ημέρες. Στο τέλος των εκδηλώσεων στον χώρο της πλατείας, δίπλα στο ηρώο έγιναν τα αποκαλυπτήρια των φωτογραφιών των ηρώων εκτελεσθέντων από τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Η παρουσίαση των εκδηλώσεων έγινε από τον δικηγόρο  τοπικό εκπρόσωπο Γιώργο  Καρτσωνάκη ο οποίος και  ευχαρίστησε θεσμικούς εκπροσώπους και όλους τους πολίτες για την παρουσία τους στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης.

Προηγούμενο Πρακτικό Νο25 (21-08-2023) απ. 952 – 1000

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας