Στ. Αρναουτάκης: Ορόσημο η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, με τη σφραγίδα του Ελευθερίου Βενιζέλου

Η επέτειος της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα αποτελεί ορόσημο και φέρει τη σφραγίδα του Ελευθερίου Βενιζέλου, επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην δήλωσή του για τη σημερινή 110η ιστορική επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με τον εθνικό κορμό.

«Η  1η Δεκεμβρίου του 1913, είναι ημέρα ορόσημο, για τα Χανιά, την Κρήτη και την Ελλάδα. Είναι ημέρα μνήμης και απόδοσης της οφειλόμενης τιμής, σε αυτούς που αγωνίστηκαν για να χτίσουν μια πατρίδα ελεύθερη», τονίζει ο Περιφερειάρχης Κρήτης που συμμετέχει στον επίσημο εορτασμό που γίνεται στα Χανιά παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, επισημαίνοντας τον ιστορικό ρόλο του Εθνάρχη που ενσάρκωσε τις προσδοκίες του Κρητικού λαού.

«Η επέτειος αυτή φέρει τη σφραγίδα του μεγάλου Κρητικού πολιτικού που απέδειξε στην πράξη  τι σημαίνει η έννοια του πατριωτισμού και του εθνικού συμφέροντος. Η σημασία αυτής της ιστορικής επετείου για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα είναι αυταπόδεικτη. Συγκινεί και κινητοποιεί κάθε Κρητικό, κάθε Έλληνα. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ενσαρκώνοντας τα οράματα και τις προσδοκίες του Κρητικού λαού,  διαμόρφωσε προσωπικά την ιστορία του νεότερου Ελληνικού κράτους. Αυτή την ιστορία οφείλουμε όλοι να τιμήσουμε, αντλώντας παραδείγματα και δύναμη από τους αγώνες, το θάρρος, την αυταπάρνηση των προγόνων μας», αναφέρει ο Σταύρος Αρναουτάκης.

 

VIDEO ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

https://www.icloud.com/sharedalbum/el-gr/#B0eGpiOKn4cmUV;37F21692-318A-4A49-9441-66D667581331

Προηγούμενο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για προμήθεια διαφημιστικού υλικού (μπλούζες), για την υλοποίηση της αθλητικής εκδήλωσης με τίτλο «Συνδιοργάνωση Αθλητικής εκδήλωσης με τίτλο “1ος Δρόμος – ΑΜΝΙΣΣΟΣ”», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνδιοργανώσεων Περιφέρειας Κρήτης για τους τομείς Αθλητισμού- Πολιτισμού 2023.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας