Στο επίκεντρο του σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης η αντιμετώπιση των δυσκολιών για τα Άτομα με Αναπηρία

Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωσή του επισημαίνει πως τα ζητήματα που σχετίζονται με τη στήριξη των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ειδικές δυσκολίες, βρίσκονται στο επίκεντρο του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης. Υπογραμμίζει δε πως η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού αποτελεί άμεση προτεραιότητα σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Ο Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρει στη δήλωσή του: 

«Για την Περιφέρεια Κρήτης, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ αποτελεί βασική επιλογή. Με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, επισημαίνουμε πως τα ζητήματα που σχετίζονται με τη στήριξη των συμπολιτών μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ειδικές δυσκολίες, βρίσκονται στο επίκεντρο του στρατηγικού μας σχεδιασμού. 

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, φανερώνει την ποιότητα της κοινωνίας στην οποία ζούμε, καθώς αποκαλύπτει το μέτρο της ευαισθησίας του κοινωνικού συνόλου και του πολιτικού κόσμου, καθώς και το πόσο ανεκτικοί είμαστε απέναντι στο διαφορετικό. Με αυτό το δεδομένο θεωρούμε πως η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών ομάδων, αποτελεί όχι απλά μια υποχρέωση, αλλά μια άμεση προτεραιότητα σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Προηγούμενο Προβολή του Ντοκιμαντέρ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία»

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας