Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων είχε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μ. Λιονή για την Σχολή Ασωμάτων

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, είχε σήμερα στην Αθήνα η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, με αντικείμενο την υλοποίηση του οράματος της αναβίωσης της Γεωργικής Σχολής των Ασωμάτων.

Η κα Λιονή ενημέρωσε από κοντά τον Υπουργό για την πορεία υλοποίησης του έργου και τα όσα συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη συνεργασία με  τον Α΄ Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Νεκτάριο Βιδάκη, που είναι και ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου. Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε αναφορά στα θέματα, που θα τεθούν στο επόμενο ΔΣ της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με την επωνυμία «Δίκτυο Έρευνας και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης Σχολής Ασωμάτων», που θα συνεδριάσει τις προσεχείς ημέρες, στις Συμβάσεις που Εκτελούνται για την περίφραξη  της Σχολής, καθώς και στην εκπόνηση των μελετών των εγκαταστάσεων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

« Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την Περιφέρεια Κρήτης, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρίου και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και αφορά στην αξιοποίηση – αναβάθμιση του πρώην Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων και του περιβάλλοντος χώρου και τη λειτουργία του ως «Πρότυπο Μεσογειακό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της αιγοπροβατοτροφίας σε ξηροθερμικές περιοχές» συζητήθηκε σήμερα στην κατ΄ιδίαν  συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Λ. Αυγενάκη.  Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. Υπουργό τόσο για το όραμά μας για τη Σχολή Ασωμάτων, όσο και για τον στρατηγικό σχεδιασμό και τις ενέργειές μας ως Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία «Δίκτυο Έρευνας και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης Σχολής Ασωμάτων». Στόχος των παραπάνω ενεργειών είναι να  αξιοποιηθεί η Σχολή Ασωμάτων αναπτυξιακά προς όφελος ολόκληρης της Κρήτης.  Συγκεκριμένα, προωθείται η μετεξέλιξή της Σχολής σε εκπαιδευτικό κέντρο για τον πρωτογενή τομέα, αλλά και  σε κέντρο υλοποίησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με την πρόσληψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού.  Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς ο κ. Αυγενάκης φάνηκε πολύ υποστηρικτικός σε όσα έχουμε δρομολογήσει τονίζοντας ότι το Υπουργείο θα έχει σημαντικό ρόλο στον άξονα του οράματος της αναβίωσης της Σχολής Ασωμάτων και τον ευχαριστούμε για αυτό».

 

Προηγούμενο Εργασίες Κλαδοκοπών και προγραμματισμός εργασιών καθαρισμού

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας