Θερμό χειροκρότημα στην εκδήλωση παρουσίασης των 6 προκριθέντων έργων του πανελλήνιου διαγωνισμού σύνθεσης για δυο πιάνα, «Θόδωρος Αντωνίου» στο Ρέθυμνο. Οι βραβευθέντες συνεχίζουν σε Ελλάδα, Εξωτερικό!

Μια πρωτότυπη Συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και την συνεργασία του Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου  που αναδεικνύει τους νέους δημιουργούς και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

 

Με μεγάλη  επιτυχία έγινε η παρουσίαση των 6 προκριθέντων  έργων του διαγωνισμού σύνθεσης για δυο πιάνα, «Θόδωρος Αντωνίου» 2022- 2023,  από τους διακεκριμένους πιανίστες Γρηγόρη Ιωάννου, Δημήτρη Καρύδη, Πέτρο Μόσχο και Χριστίνα Παντελή καθώς και η βράβευση των συνθετών, στο Ρέθυμνο στην αίθουσα «Παντελή Πρεβελάκη».

Ήταν μια πρωτότυπη Συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και την συνεργασία του Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου που αναδεικνύει τους νέους δημιουργούς και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Μέλη της επιτροπής κρίσης του Διαγωνισμού Σύνθεσης ήταν καταξιωμένοι δημιουργοί και προσωπικότητες του χώρου: Γιώργος Κουμεντάκης  (Συνθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικής Λυρικής Σκηνής), Ιωσήφ Παπαδάτος (Συνθέτης, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Καθηγητής Πανεπιστημίου), Μηνάς Μπορμπουδάκης (Συνθέτης), Ερατώ Αλακιοζίδου (Πιανίστα) και Σπύρος Δεληγιαννόπουλος (Συνθέτης, Πιανίστας) οι οποίοι αφού άκουσαν τα έργα και ύστερα από συζήτηση, κατέληξαν ομόφωνα στα κάτωθι αποτελέσματα:

Α΄ Βραβείο Χωματσάς Ευστάθιος (χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ)

Β΄ Βραβείο Πασόπουλος Σταμάτιος (χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ)

Γ΄ Βραβείο Μαστραντώνης Άγγελος (χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ)

 

Έπαινοι δόθηκαν στους (κατά αλφαβητική σειρά): Κατσιβέλη Παύλο, Λαμπριανίδη Θεόφιλο και Χαλιάσα Κωνσταντίνο.

Το βραβείο κοινού απονεμήθηκε στο Χωματσά Ευστάθιο, δηλ. στον διαγωνιζόμενο μουσικό που έλαβε το Α’ Βραβείο.

Τα βραβεία και οι έπαινοι απονεμήθηκαν από όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής και από τον Προέδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και εντεταλμένο σε θέματα τέχνης – σύγχρονου πολιτισμού Ευάγγελο Ζάχαρη, ο οποίος επίσης τίμησε εκ μέρους της Περιφέρειας  το μέλος της κριτικής επιτροπής  – συνθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργο Κουμεντάκη για το έργο του συνολικά και ευχαρίστησε τον Ιωσήφ Παπαδάτο, συνθέτη – μέλος της κριτικής επιτροπής και πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών για την εξαιρετική συνεργασία και συνδιοργάνωση.

Ο κ. Ζάχαρης μίλησε για την σημαντικότητα του διαγωνισμού που η Περιφέρεια, όπως ανέφερε θέλει να γίνει θεσμός και  ευχαρίστησε θερμά όλους τους συνδιοργανωτές, συντελεστές του διαγωνισμού σύνθεσης, τους θεσμικούς εκπροσώπους, και όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση. Θερμές, παράλληλα, ευχαριστίες εξέφρασε στον Περιφερειάρχη Κρήτης  Σταύρο Αρναουτάκη για την καλή συνεργασία και έγκριση του διαγωνισμού σύνθεσης και όλων των εκδηλώσεων στις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο εκπρόσωπος του  Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου πατήρ Νικόλαος, ο Προέδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντεταλμένος σε θέματα τέχνης – σύγχρονου πολιτισμού  Ευάγγελος Ζάχαρης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κώστας Σπανουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμάς Κρεβετζάκης ο διευθυντής του μουσικού σχολείου Ρεθύμνου κ. Ραπτάκης, η διευθύντρια του μουσείου σύγχρονης τέχνης, Μαρία Μαραγκού,  ο καλλιτεχνικός διευθυντής του δημοτικού ωδείου Ρεθύμνου Αντ. Μαυράκης,  εκπρόσωποι από όλα τα ωδεία της πόλης καθώς και πλήθος κόσμου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μουσικοί απ’ όλη τη Κρήτη όσο και μουσικοί παράγοντες του Ρεθύμνου αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την προσπάθεια και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Όπως ανακοινώθηκε, τα βραβευμένα έργα συνεχίζουν το ταξίδι τους σε Αθήνα και Λονδίνο, καθώς θα παρουσιαστούν στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στο Hellenic Center αντίστοιχα. Η παρουσίαση της εκδήλωσης -Διαγωνισμού στο Ρέθυμνο έγινε από την συνεργάτιδα του κ. Ζάχαρη, διαχειρίστρια Πολιτισμού Ιωάννα Γιάνναρη, ενώ τον Σχεδιασμό, Συντονισμό και υλοποίηση του διαγωνισμού είχαν οι: Ιωσήφ Παπαδάτος, Ελένη Σκάρκου, Ιωάννα Γιάνναρη, Δημήτρης Καρύδης, Πέτρος Μόσχος.

 

Προηγούμενο Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕ ΧΑΝΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας