Θέρμο χειροκρότημα στην συναυλία Carmina Burana, προσφορά της Περιφέρειας Κρήτης. Μια επιτυχημένη κορυφαία εκδήλωση στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών- Πολιτιστικών προγραμμάτων που υλοποιεί η Περιφέρεια

Χειροκροτήθηκαν θερμά από μαθητές ωδείων, χορωδιών, εκπαιδευτικούς και πολίτες οι συντελεστές της συναυλίας Carmina Burana που πρόσφερε δωρεάν σήμερα η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο των  Εκπαιδευτικών -Πολιτιστικών προγραμμάτων που υλοποιεί σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου. Η συναυλία με τα πιο δημοφιλή έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου του 20ου αιώνα η Καντάτα Carmina Burana του Γερμανού συνθέτη μουσικοπαιδαγωγού Καρλ Όρφ, εντυπωσίασε το πολυπληθές ακροατήριο που κατέκλυσε  τη μεγάλη αίθουσα συναυλιών του Πολιτιστικού κέντρου.

Τους συντελεστές της συναυλίας αλλά και το ακροατήριό καλωσόρισε θερμά  ο Εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης ο οποίος παράλληλα μετέφερε  προς όλους, τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου  Αρναουτάκη. Η Περιφέρεια Κρήτης, όπως τόνισε ο κ. Φασουλάκης, στηρίζει κορυφαία γεγονότα Πολιτισμού, όλα τα είδη της Τέχνης, ενώ παράλληλα, όπως πρόσθεσε «δίνουμε έμφαση στα εκπαιδευτικά πολιτιστικά προγράμματα που υλοποιούμε δωρεάν όπως και το σημερινό με παρόντες εκπαιδευτικούς, μαθητές ωδείων χορωδιών, φίλους της τέχνης  και συνταξιούχους.»

Το ακροατήριο επίσης χαιρέτησαν  επαινώντας ταυτόχρονα τη συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ, Στέλλα Αρχοντάκη και ο μαέστρος -καλλιτεχνικός διευθυντής του Πολιτιστικού συνεδριακού κέντρου Μύρωνας Μιχαηλίδης. Μάλιστα ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της συναυλίας, στη σύμπραξη του Πολιτιστικού κέντρου με την φιλαρμονική ορχήστρα Αθηνών στη συναυλία στην οποία έχει ο ίδιος την μουσική διεύθυνση. Πρόκειται, όπως είπε για την μελοποίηση μεσαιωνικών ποιημάτων στα μεσαιωνικά Γερμανικά και τα Λατινικά. Κλείνοντας  ο κ. Μιχαηλίδης ευχαρίστησε δημόσια την Περιφέρεια Κρήτης για τη συνεργασία λέγοντας, ότι, τέτοιου είδους υψηλού επιπέδου συναυλίες δεν θα μπορούσαν να γίνουν στον τόπο μας χωρίς την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Προηγούμενο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την Οργάνωση της αθλητικής εκδήλωσης με τίτλο «ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  “ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΜΠ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΦΗ”», στο πλαίσιο του 56ου  Υποέργου του έργου με τίτλο «ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2023», Κ.Α. 2023ΝΠ30200020 και κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5215597 της ΝΠ302 της Περιφέρειας Κρήτης.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας