Θερμό χειροκρότημα στους καλλιτέχνες της συναυλίας «Σας αρέσει ο Μπράμς…» στο αρχαίο θέατρο της Απτέρας Χανίων. Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια από τη Γ. Γ. Ελένη Δουνδουλάκη.

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίωναγκάλιασαν μια σπουδαία συνεργασία των   Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων και Φεστιβάλ Κρήτης παρουσιάζοντας μια αξέχαστη συναυλία με έργα Brahms &  Mendelssohn για την οποία  οι παριστάμενοιθεσμικοί εκπρόσωποι και πολίτες ευχαρίστησαν με παρατεταμένα χειροκροτήματα στο γεμάτο θέατρο της ΑπτέραςΧανίων.

Η ερμηνεία των έργων του Brahms & του Mendelssohn από το σεξτέτο εγχόρδων και το οκτέτο εγχόρδωνεντυπωσίασε το πολυπληθές ακροατήριο στο αρχαίο Θέατρο.

Το εξαιρετικό καλλιτεχνικό γεγονόςπαρουσιάστηκε μπροστά από τα φωτισμένα με μοναδικό τρόπο δέντρα του περιβάλλοντος χώρουπαρουσία της Γενικής Γραμματέως Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένης Δουνδουλάκητου Εντεταλμένου Περιφερειακού σύμβουλου Τέχνης – Σύγχρονου Πολιτισμού  Ευάγγελου Ζάχαρη του Αντιπεριφερειάρχη Καινοτομίας &  Επιχειρηματικότητας  Αντώνη Παπαδεράκη της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων Ελένης Παπαδοπούλου και πλήθους κόσμου όπου απόλαυσαν σπουδαίους καλλιτέχνες και τους χειροκρότησαν θερμάΜάλιστα η Γενική Γραμματέας συνεχάρη την Περιφέρεια Κρήτης στο πρόσωπο του κΖάχαρηγια τη σπουδαία εκδήλωση και για το Φεστιβάλ Κρήτης στο σύνολο τουΣτη συνέχεια η καΔουνδουλάκη ο κΖάχαρης και η καΠαπαδοπούλου  χαιρέτησαν και ευχαρίστησαν τους καλλιτέχνες για την μοναδική βραδιά.

Η συναυλία ήταν ενταγμένη στο επιτυχημένο “Φεστιβάλ Κρήτης” που διοργανώνεται από την  Περιφέρεια και ήταν προσφορά στους πολίτεςόπου επισκέπτες από  Κρήτη – Ελλάδα και εξωτερικό απόλαυσαν και χειροκρότησαν θερμά καλλιτέχνεςκαλλιτεχνικό πρόγραμμαενώ παράλληλα εντυπωσιάστηκαν από το Αρχαίο Θέατρο  της Δυτικής Κρήτης και τους μοναδικούς φωτισμούς του Κώστα Μπεθάνη.

Όπως αναφέρθηκε η  συνεργασία των δύο φεστιβάλ,του φεστιβαλ της Περιφέρειας Κρήτης και του φεστιβαλ μουσικής δωματίου Χανιων ήταν επιτυχής.Μάλιστα το φεστιβαλ μουσικής δωματίου Χανιων έχει δράση 10 χρόνων και για πρώτη φορά με την συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης “ανοίχτηκε”πέρα των ορίων του με την επιτυχημένη συναυλία εξωστρέφειας στην Απτέρα

Η συναυλία είχε τίτλο «Σας αρέσει ο Μπράμς….»  και σε συνεργασία των Φεστιβάλ παρουσιάστηκαν αγαπημένα έργα των  Johannes Brahms (1833 – 1897) Σεξτέτο εγχόρδων αρ.2 σε σολ μείζοναέργο 36 και Felix Mendelssohn (1809 – 1847) Οκτέτο για έγχορδα σε μι ύφεση μείζοναέργο 20.

 Έργα γεμάτα πηγαίο πάθοςευαισθησία και λάμψη που ερμηνεύτηκαν  εξαιρετικά από τους μουσικούςΓιώργο  Δεμερτζήβιολί – βιόλα / Γιώργο Δασκαλάκηβιολί  Γιάννη Μαγειρόπουλοβιολί Γεώργιο Χλιαβώραβιολί – βιόλα / David Bogorad, βιόλα / Τιμόθεο Γαβριηλίδη – Πέτρινβιολοντσέλο /Άγγελο Λιακάκηβιολοντσέλο Κωστή Σπυριδάκηβιολοντσέλο και  τον μοναδικό Noé Inui,  βιολί.

 

 

 

Προηγούμενο ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 02-09-2022

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας