«Το δέντρο πού θυμάται» παράσταση – αφιέρωμα για τα εκατό χρόνια από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μ. Ασίας-Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

«Το δέντρο πού θυμάται»  μια παράσταση – αφιέρωμα στα εκατό χρόνια από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.  Η παράσταση είναι βασισμένη σε μαρτυρίες προσφύγων πρώτης γενιάς που με διάφορους τρόπους και μέσα έφτασαν στην Ελλάδα. Αναδεικνύεται το διπλό δράμα: ο διωγμός από τη γενέθλια γη και η προσπάθεια προσαρμογής στην καινούρια πατρίδα. οι θύμησες, οι προσδοκίες , η νοσταλγία , ο πόνος γίνονται ένα γαϊτανάκι γύρω από το δέντρο της μνήμης. άνθρωποι που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει άρδην από τη μια στιγμή στην άλλη , αντιμέτωποι με τη φρίκη του πολέμου , προσπαθούν να βρουν τη δύναμη της ψυχής που θα τους οδηγήσει σε μια καινούρια πατρίδα. Κουβαλούν τα λιγοστά τους υπάρχοντα και ένα μεγάλο γιατί. αυτό το γιατί που κατατρώει όλους τους πρόσφυγες του τότε και του τώρα. ένα αναπάντητο μεγάλο γιατί….

Ηθοποιοί και  μουσικοί  διηγούνται , μέσα από σωματική κίνηση πλαισιωμένη από ζωντανή  μουσική και τραγούδι , τις ιστορίες τους καθώς  και τον αγώνα τους για επιβίωση.

Η εκδήλωση στηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης και θα διεξαχθεί την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 09:30, στο θέατρο Ερωφίλη στο φρούριο Φορτέτζα με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

 

Προηγούμενο Στα μονοπάτια της ορθοδοξίας και της παράδοσης 2022» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας