Το μουσικό-χορωδιακό έργο «ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ» παρουσιάζεται στο Ηράκλειο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Παγκρήτιος σύλλογος φίλων Βυζαντινής μουσικής, παρουσιάζουν το χορωδιακό-μουσικό έργο «ΕΑΛΩ  Η ΠΟΛΙΣ» σε ποίηση Δημήτρη Θεοδοσάκη και μουσική Γιάννη Δαμαρλάκη ο οποίος και θα διευθύνει. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 19:30 στο κινηματοθέατρο Αστόρια με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

Τα τραγούδια της ποιητικής συλλογής «ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ» θα ερμηνεύσει η Ηρακλειώτισσα Μαρία Σουλτάτου. Στην αφήγηση ο δημοσιογράφος Κωστής Παπαγεωργίου. Συμμετέχουν ακόμη: πιάνο Ελένη Πασάη, κρητική λύρα Μιχάλης Μπελιβάνης, κιθάρα Μάνος Δρίμης βιολοντσέλο Μάνος Σγουρίδης, μπάσο κιθάρα Δημήτρης Αυγερινός, κρουστά Γιάννης Χαρκούτσης και Φωτεινή Μπουφίδου νέι (πνευστό όργανο).

«Τα τραγούδια που έγραψα για την πόλη εκφράζουν το μοιρολόι της Ρωμιοσύνης που όσοι αιώνες και αν διαβούν δε θα σβήσει. Είναι ένα αφιέρωμα για τη Βασιλεύουσα για να τιμήσω εκείνους που την υπερασπίστηκαν και έπεσαν στο καθήκον. Κατ’ επέκταση να τιμήσω εκείνους που αγωνίζονται για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας. Επίσης να τιμήσω τους στερνούς υπερασπιστές της πόλης τους γενναίους Κρήτες που με γενναιότητα υπερασπίστηκαν την Πόλη καταδεικνύοντας τους ακατάλυτους δεσμούς της Κρήτης με την Πόλη» αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Δημήτρης Θεοδοσάκης.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Δαμαρλάκης δήλωσε: «Πριν από 10 χρόνια ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια με τους στίχους του Δημήτρη Θεοδοσάκη. Το πάλευα και ισορροπούσα μεταξύ της βυζαντινής μουσικής, της δημοτικής μουσικής γενικά και ειδικότερα της κρητικής μουσικής, αλλά και της λαϊκής μουσικής. Την ιδιαιτερότητα αυτής της παράστασης την κάνει  σ΄αυτό το έργο η προσωπικότητα του κρητικού  Μανούσου Καλλικράτη ο οποίος ήταν ο τελευταίος πολεμιστής και υπερασπιστής του Βυζαντίου μαζί με άλλους 10 κρητικούς. Γυρίζοντας πίσω φόρεσαν το κρουσομάντιλο σε ένδειξη πένθους για το πάρσιμο της πόλης. Με συνεπήρε και μόνον αυτό το γεγονός ως Κων/πολίτη.  Μετά από 10 χρόνια λοιπόν δουλειάς είμαστε στην ευχάριστη θέση εγώ και οι συνεργάτες μου να παρουσιάσουμε αυτό το έργο. Πρωταγωνίστρια η μεγάλη ερμηνεύτρια Μαρια Σουλτάτου».

Στη παρουσίαση θα είναι η Εύη Γαρεδάκη.

 

Προηγούμενο Συνάντηση διοίκησης νεοσύστατου συλλόγου «Ομάδα Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων «ΕΠΙΔΡΑΣΙΣ» με τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας