Το ταξίδι για την πρόληψη συνεχίζει καθημερινά στα σχολεία η κινητή Μονάδα οδοντιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης

Με το βλέμμα στραμμένο στην πρόληψη για την στοματική υγεία των παιδιών μας, συνεχίζεται στα Δημοτικά σχολεία η δράση της Κινητής Μονάδας Προληπτικής Οδοντιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης. Οι σταθμοί της κινητής Μονάδας από σήμερα έως 1 Απριλίου ύστερα από συνεννόηση του υπευθύνου λειτουργίας της Μονάδας του Εντεταλμένου Περιφερειακού συμβούλου-ακτινολόγου ιατρού Γιώργου Πιτσούλη και των υπευθύνων της Α/θμιας Εκπαίδευσης, θα είναι: την Τρίτη 29 Μαρτίου στις 9.00 στο 49ο Δημοτικό Σχολείο του Ηρακλείου, την Τρίτη 29 Μαρτίου στις 11.15 στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, την Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 9.00 στο 24ο και 31ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, την Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 9.15 στο 4ο και 50ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, την Παρασκευή 1η  Απριλίου στις 9.00 στο 28ο και 57ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Στις επισκέψεις τις εξοπλισμένης οδοντιατρικής Μονάδας στα σχολεία γίνεται ενδελεχής οδοντιατρικός έλεγχο και φθορίωση  στους μαθητές, διαδικασία αναγκαία που έχει προκαλέσει θετικό κλίμα και τα συγχαρητήρια προς την Περιφέρεια, Εκπαιδευτικών, μαθητών, συλλόγων γονέων-κηδεμόνων, του οδοντιατρικού συλλόγου που διαχρονικά στηρίζει την πρωτοβουλία και το έργο της λειτουργίας της μονάδας.

Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε με μεγάλη προσέλευση- επιτυχία ο νέος κύκλος των εξορμήσεων της κινητής οδοντιατρικής μονάδας της Περιφέρειας με επισκέψεις που έγιναν: Δευτέρα 21/3 στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Τρίτη 22/3 στο 18ο και Τετάρτη 23/3 στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, την Δευτέρα 28/3 στο 25ο και στο 27ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου.

Γ. Πιτσούλης :Τα παιδικά χαμόγελα μας δίνουν δύναμη.

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος και υπεύθυνος για τη λειτουργία της Μονάδας κ. Γιώργος Πιτσούλης δήλωσε: «Η Περιφέρεια Κρήτης μέσω της κινητής Μονάδας οδοντιατρικής συνεχίζει καθημερινά με επιτυχία στα σχολεία Α/θμιας εκπαίδευσης το ταξίδι της πρόληψης. Η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας που γιορτάσαμε την περασμένη εβδομάδα μας υπενθυμίζει την αξία της διαφύλαξης της στοματικής υγείας, ιδιαίτερα και των μικρών μαθητών. Ως Περιφέρεια Κρήτης, χαιρόμαστε ιδιαίτερα καθώς άνοιξε ένας καινούριος διαρκής κύκλος παρεμβάσεων και επισκέψεων της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας στα σχολεία της Κρήτης. Τα παιδικά χαμόγελα δίνουν δύναμη σε όλους και μας υπενθυμίζουν ότι το αύριο θα είναι πιο φωτεινό. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στην μονάδα, όπως επίσης, γονείς-κηδεμόνες και τους φορείς της εκπαίδευσης για τη συνεργασία και τον συντονισμό των δράσεών μας».

Ο οδοντίατρος της μονάδας Νίκος Βαρούχας, επισημαίνει το μεγάλο ενδιαφέρον και τα θερμά συναισθήματα μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικής κοινότητας, τονίζοντας παράλληλα την σημαντικότητα των δράσεων της Περιφέρειας για την στοματική υγεία και τα χρήσιμα μηνύματα που παίρνουν τα παιδιά για την συνέχεια.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, όπως αναφέρει ο Αντιπρόεδρος του Γιάννης Σμπώκος, διαχρονικά στηρίζει την λειτουργία και τις δράσεις της κινητής οδοντιατρικής Μονάδας της Περιφέρειας. Έχουμε ως οδοντιατρικός Σύλλογος συνεργασία από την σύσταση της Μονάδας, μια συνεργασία που συνεχίζεται με τον κ. Πιτσούλη και θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Το παν είναι η πρόληψη και σε αυτό συμβάλλουν αποτελεσματικά οι δράσεις της Περιφέρειας “δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού συλλόγου Ηρακλείου Γιάννης Σμπώκος.

Ανάλογες είναι οι επισημάνσεις και της Αργυρώς Χατζηγιαννάκη, Δ/ντριας του 18ου Δημ. Σχολείου Ηρακλείου, η οποία και εκφράζει τις ευχαριστίες της στην Περιφέρεια Κρήτης, στον κ. Πιτσούλη, στον κ. Βαρούχα για την υλοποίηση της επιτυχημένης δράσης στο σχολείο της.

Πρόκειται, όπως είπε η κα Χατζηγιαννάκη “για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία  της Περιφέρειας Κρήτης που στόχο έχει την πρόληψη και τη διατήρηση της καλής στοματικής υγείας των  μικρών μαθητών/τριών μας”, και πρόσθεσε:” Τα παιδιά μαθαίνουν να φροντίζουν σωστά τα δόντια τους και εξοικειώνονται με τον/την οδοντίατρο και τις επισκέψεις σε αυτόν/ήν, γεγονός που συμβάλλει στη διαμόρφωση κουλτούρας πρόληψης από μικρή ηλικία. Παράλληλα, η δράση αυτή, αποτελεί μέριμνα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους μαθητές μας που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην οδοντιατρική φροντίδα.

Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειακό Σύμβουλο και υπεύθυνο της Μονάδας κ. Πιτσούλη Γιώργο, καθώς και τον οδοντίατρο κ. Βαρούχα Νίκο για την υλοποίηση της δράσης στο σχολείο μας, στην οποία γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.”

Προηγούμενο Υποχώρηση των επιπτώσεων της πανδημίας, αλλά χωρίς πλήρη ανάκαμψη το 2021 στην Κρήτη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) Παρουσιάστηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης τα ευρήματα της Έρευνας του Περιφερειακού Μηχανισμού Παρακολούθησης της Αγοράς Εργασίας της Κρήτης, από τη Μονάδα Ερευνών Αγοράς και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας