Το τουριστικό Συνέδριο Choose Crete 2023 στα Χανιά στις 6 Μαΐου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Το Olympia Forum ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, πραγματοποιεί το Choose GreeceChoose Crete 2023 με σκοπό να αποτελέσει ένα Παρατηρητήριο Τουρισμού το οποίο θα συνοψίζει ετησίως όλα τα απαιτούμενα δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με την τουριστική βιομηχανία στην Κρήτη. Θα καταγράφονται όλοι οι παράμετροι που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη,  προκειμένου να σχεδιαστούν τα κατάλληλα μέτρα και πολιτικές για την αντιμετώπιση του υπερβολικού τουρισμού. Επειτα της συλλογικής συζήτησης και του διαλόγου, οι δημόσιες αρχές και οι τουριστικοί φορείς θα συμβουλεύονται σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα και τις απαιτούμενες πολιτικές για τη μετάβαση σε βιώσιμο και υπεύθυνο τουρισμό.

 

Το Choose Crete, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου στις 10:30 π.μ. στο Μεγάλο Αρσενάλι, Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στην πόλη των Χανίων, με θέμα Hospitality in Crete: Extending the Tourist season | Over tourism and Sustainability”.

 

Στο επίκεντρο θα βρεθούν η Περιφέρεια Κρήτης, το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ, οι Δήμοι, Φορείς του Τουρισμού, Επιχειρηματίες του κλάδου, Τουριστικοί Πράκτορες, Ακαδημαϊκοί κ.α., με σκοπό να προβάλλουν την Κρήτη ως έναν τουριστικό προορισμό που είναι ιδανικός για όλη τη διάρκεια του χρόνου και που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες εξειδικευμένων ομάδων τουριστών.

 

Η Περιφέρεια και οι Δήμοι της Κρήτης, θα παρουσιάσουν τα έργα που υλοποιούν ή προβλέπουν για την βελτίωση και την ανάπτυξη των δημοσίων  υποδομών, την καινοτομία και προώθηση του τουριστικού προϊόντος, την ψηφιακή αναβάθμιση και τον μετασχηματισμό του τουριστικού οικοσυστήματος, την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία  για την ενίσχυση των δεξιοτήτων και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

 

Ενδεικτικές Θεματικές που θα συζητηθούν:

  • Πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη μέσα από τις θεματικές μορφές τουρισμού.
  • Κρήτη: Ένας προορισμός 365 ημερών.
  • Καλές πρακτικές για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στην Κρήτη.
  • Η βιωσιμότητα των μεταφορών και οι πύλες εισόδου της Κρήτης.
  • Πρότυπα και βιωσιμότητα στον τομέα της φιλοξενίας.
  • Θεματικές Μορφές Τουρισμού και Τοπική Ανάπτυξη.
  • Βιώσιμος Παράκτιος και Θαλάσσιος Τουρισμός.
  • Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού.
  • Ελλάδα 2.0 Επενδύσεις στον τουρισμό

Βρείτε το Πρόγραμμα, τους Ομιλητές και άλλες πληροφορίες στο www.choosegreece.gr.

Το συνέδριο θα μεταδοθεί και διαδικτυακά μέσω του καναλιού του Olympia Forum στο Youtube.

Προηγούμενο Αγώνας μπάσκετ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας