Απόφαση προσωρινής απαγόρευσης κολύμβησης στη βόρεια ακτή της Π.Ε, Ρεθύμνης από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας

Από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι με σημερινή Απόφαση απαγορεύεται προσωρινά η κολύμβηση στη βόρεια ακτή της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης (ύψος Σ. Βενιζέλου 69), καθώς μετά από έλεγχο της Υπηρεσίας διαπιστώθηκε στο αμμώδες τμήμα της ακτής μεγάλη διαρροή υγρών λυμάτων.
Για την αντιμετώπιση του έκτακτου αυτού περιβαλλοντικού προβλήματος, η Δ/νση Δημόσιας Υγείας προληπτικά κρίνει αναγκαία την απαγόρευση κολύμβησης, τόσο βόρεια του σημείου (Σ. Βενιζέλου 69) όσο και έως 50 μέτρα εκατέρωθεν από το σημείο εκβολής των αστικών λυμάτων.
Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας ζητά επίσης από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης, για την προστασία της Υγείας των λουομένων, την άμεση τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων κολύμβησης στην ανωτέρω αναγραφόμενη περιοχή, μέχρι τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών να καθιστούν το θαλάσσιο νερό κατάλληλο για κολύμβηση.

 

Προηγούμενο Παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής «Συντεταγμένες του έρωτα» & του βιβλίου με τίτλο «Ο Γιάννης Ρίτσος στα Χανιά του μεσοπολέμου»

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας