Δακοκτονία Π.Ε. Χανίων

Σε συνέχεια προηγούμενων δελτίων τύπου που αφορούν στην έναρξη του προγράμματος δακοκτονίας έτους 2022, από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι:

Ξεκίνησαν, μετά το πέρας των υψηλών θερμοκρασιών, στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας οι δολωματικοί ψεκασμοί για αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς και εξελίσσονται κανονικά.

Παρακαλούνται οι παραγωγοί να έχουν ανοικτά τα αγροκτήματά τους και να παρευρίσκονται σε αυτά προκειμένου για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των ψεκασμών. Για περισσότερες πληροφορίες για τις τοποθεσίες ψεκασμού να απευθύνονται στον αρχιεργάτη του εκάστοτε συνεργείου ψεκασμού. Επίσης παρακαλούνται οι βιοκαλλιεργητές να σημαίνουν εμφανώς τα αγροκτήματά τους και να ενημερώνουν τους αρχιεργάτες.

Υπενθυμίζουμε ότι στις περιοχές που έχουν εξαιρεθεί με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των οικείων Δήμων καθώς και στις Δ.Ε. Χανίων και Σούδας και Τ.Κ Τσικαλαριών και Απτέρων όπου ο τριετής διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβων για την εκτέλεση των δολωματικών ψεκασμών έχει αποβεί άγονος, οι παραγωγοί θα πρέπει να προχωρήσουν στην αντιμετώπιση του δάκου με δικά τους μέσα.

Οι ιδιωτικές επεμβάσεις πρέπει να γίνονται πάντα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και ακολουθώντας τα αναγραφόμενα στην ετικέτα των χρησιμοποιούμενων εντομοκτόνων και την σχετική νομοθεσία που αφορά στην χρήση γεωργικών φαρμάκων.

Για την πορεία της δακοκτονίας οι παραγωγοί θα ενημερώνονται με συνεχή δελτία τύπου τα οποία μαζί με τις ανακοινώσεις για τις ημερομηνίες ψεκασμών θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας στην ηλεκτρονική διεύθυνση

Τηλ. επικοινωνίας 2821346500, 2821346570-20-40-43-56.

 

 

Προηγούμενο Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την παράθεση γεύματος – μπουφέ με παραδοσιακά εδέσματα προϋπολογισμού 6.780,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) στο πλαίσιο φιλοξενίας των μελών της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής στους Κάμπους Κεραμειών.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας