Εβδομάδα ενημέρωσης για την πρόληψη της διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης/παρενόχλησης παιδιών και εφήβων από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης της ΕΛ.ΑΣ.

Η Περιφέρεια Κρήτης, το Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας και η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης, στο πλαίσιο του «Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης Κρήτης για την Ισότητα των Φύλων 2023-2025», συνεχίζουν τη συνεργασία τους με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιώντας ενημερωτικές δράσεις για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, τους διαδικτυακούς κινδύνους και τις πρακτικές αντιμετώπισής τους από την Τρίτη 23 Απριλίου έως και το Σάββατο 27 Απριλίου 2024.

Οι ενημερωτικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τον Ψυχολόγο της Διεύθυνσης Δρ. Γεώργιο Νάκο, σε συνεργασία με Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Αντίστοιχη ενημέρωση θα γίνει στα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης στην Π.Ε. Ρεθύμνου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων και Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι θεματολογίες των ενημερωτικών δράσεων αναπτύσσονται βασιζόμενες σε πραγματικές υποθέσεις που έχει χειριστεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  αναφορικά με τα ακόλουθα:

 

  • φαινόμενα διαδικτυακού εξαναγκασμού και εκφοβισμού

 

  • φαινόμενα διαδικτυακής παραπλάνησης μέσα από λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και διαδικτυακών παιχνιδιών

 

  • ψεύτικοι διαδικτυακοί λογαριασμοί

 

  • φαινόμενα προκλήσεων μέσω διαδικτύου

 

  • φαινόμενα εκδικητικής πορνογραφίας και στοχοποίησης θυμάτων στον πραγματικό κόσμο

 

  • εκφοβισμός μέσω διαδικτύου

 

  • διαδικτυακά παιχνίδια και χρόνος παραμονής σε αυτά

 

  • διαδικτυακές απάτες

 

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των ενημερωτικών δράσεων.

Αντίστοιχες ενημερωτικές δράσεις για την Π.Ε. Χανίων προγραμματίζονται και θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Προηγούμενο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την παροχή υπηρεσιών για τις ανάγκες της πολιτιστικής εκδήλωσης με τίτλο «Συνδιοργάνωση Πολιτιστικής εκδήλωσης – συναυλίας  με τίτλο «Συναυλία Έντεχνου Ωδείου – String Demons», στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνδιοργανώσεων Περιφέρειας Κρήτης για τους τομείς Πολιτισμού – Αθλητισμού 2024

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας