Φεστιβάλ Κρήτης Περιφέρειας Κρήτης: διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά και ενήλικες στη Σητεία: «Εμείς ξέρουμε να κολυμπάμε» Αρχαιολογικός χώρος Κάτω Ζάκρου 29 & 30 Ιουλίου και Άλσος Χλουβεράκη 31 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο.

Στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Κρήτης», που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, για τρίτη χρονιά φέτος, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, θα παρουσιαστεί η διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά και ενήλικες με τίτλο: «Εμείς ξέρουμε να κολυμπάμε». Με την υποστήριξη του προγράμματος “Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και σε Συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα παρουσιαστεί στον Αρχαιολογικό χώρο κάτω Ζάκρου στις 29 & 30 Ιουλίου και στη συνέχεια στο Άλσος Χλουβεράκη στις 31 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο.

 

Σε ένα κοντινό μέλλον, οι πάγοι έχουν λιώσει και όλος ο πλανήτης έχει βυθιστεί κάτω από το νερό. Η καταστροφή βρίσκει μια αρκούδα να ψάχνει για στέγη. Η οικογένειά της χάθηκε αλλά εκείνη κατάφερε να κολυμπήσει και να φτάσει μέχρι τη Ζάκρο. Η Άρτεμις ένα κοριτσάκι, ξέρει πως αυτή η αρκούδα είναι η τελευταία και προσπαθεί να τη σώσει. Όταν συναντά μια μέλισσα, της λέει πως, όταν κόπασαν οι πλημμύρες, είδε μία αρκούδα στα ανατολικά της Κρήτης. Έτσι, μαζί με τη μέλισσα η περιπέτεια ξεκινά.

 

Πριν την παράσταση, θα διοργανωθεί μουσικοθεατρικό εργαστήρι με παιδιά από τη Σητεία και τη Ζάκρο. Στο εργαστήρι τα παιδιά θα μάθουν τα τραγούδια τα οποία θα τα τραγουδήσουν μαζί με τους ηθοποιούς κατά τη διάρκεια της παράστασης. Τηλέφωνο συμμετοχής: 6942990996.

 

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Ειρήνη Δερμιτζάκη – Χριστίνα Χριστοφή. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ειρήνη Δερμιτζάκη, Δημοσθένης Φιλίππας, Χριστίνα Χριστοφή. Ζωντανή μουσική/τραγούδι: Κάρμεν Ζωγράφου. Κουστούμια-Κατασκευή κούκλας κουκλοθεάτρου: Μυρτώ Κοσμοπούλου. Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Μπρανίδου

 

Παραγωγή: Εταιρεία θεάτρου ΜΠΙΠ.

 

Παραστάσεις Αρχαιολογικός χώρος Κάτω Ζάκρου:

Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουλίου, ώρα έναρξης 19:30

 

Άλσος Χλουβεράκη: Δευτέρα 31 Ιουλίου, ώρα έναρξης 20:00

 

 

 

 

Προηγούμενο Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια υλικού προβολής στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου “Mountain Valorization through Interconnectedness and Green Growth” (MOVING) /HORIZON 2020 Research and Innovation Framework Programme/Rural Renaissance 2019.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας