Φεστιβάλ Κρήτης Περιφέρειας Κρήτης: «Τα Ερωτικά Παντός Καιρού» από το Μουσικό Σύνολο Vamos Orchestra Κυριακή 30 Ιουλίου στο ενετικό φρούριο Καζάρμα στη Σητεία. Ελεύθερη είσοδος για τους πολίτες-Ώρα έναρξης 21:00

Στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Κρήτης», που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, για τρίτη χρονιά φέτος, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, το Μουσικό Σύνολο Vamos Orchestra θα παρουσιάσει στο ενετικό φρούριο Καζάρμα στη Σητεία τη μουσική συναυλία με τίτλο  «Τα Ερωτικά Παντός Καιρού» την Κυριακή 30 Ιουλίου με ώρα έναρξης 21:00 και ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

 

Ο έρωτας αποτελούσε πάντα το κύριο θέμα όλων των μορφών έκφρασης της Τέχνης, με τη Μουσική, ίσως, να πρωτοστατεί σε μεγάλα ερωτικά έργα.

Το Μουσικό Σύνολο Vamos δημιούργησε μια σπονδυλωτή μουσική παράσταση.

Πέντε θεματικές ενότητες, με κοινό χαρακτηριστικό στο περιεχόμενο τους, τον έρωτα.

  1. Χατζηδάκης
  2. Ρετρό
  3. Ρεμπέτικα
  4. Σύγχρονα
  5. Λυρικά

 

Δύο ερμηνεύτριες και ένας ερμηνευτής, με ξεχωριστό και διαφορετικό ύφος, παραθέτουν μια εναλλαγή συναισθημάτων και ακουσμάτων.

Η μαγεία,  ο πόθος, η λαγνεία, η τρυφερότητα, τα πάθη της ψυχής και του σώματος που φέρνει μαζί του ο έρωτας, η επιθυμία για βαθιά ένωση και ό,τι εμποδίζει την πραγμάτωσή της, ο πόνος της αποστέρησης, της εγκατάλειψης, του χωρισμού, οι ενοχές, οι τύψεις – αλλά και το τελικό άξιον εστί του έρωτα.

Ένα πρόγραμμα με μερικά από τα ωραιότερα ερωτικά́ τραγούδια – κάθε εποχής –, απρόσμενες διασκευές μα και αγαπημένα Ελληνικά́, ερμηνευμένα μοναδικά, που θα μας μείνει αξέχαστο.

Το Μουσικό Σύνολο Vamos σε ενορχήστρωση και διεύθυνση του

Θανάση Παπαθανασίου.

Ερμηνεύουν:

Αλεξία Κατσανεβάκη,Πρόδρομος Καραδελόγλου,Ευσταθία Παπαδοπούλου

Το Μουσικό Σύνολο Vamos ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια στον Βάμο της Κρήτης, ένα χωριό στη μέση της διαδρομής Χανιά – Ρέθυμνο με μεγάλη ιστορία στον πολιτισμό εδώ και πολλά χρόνια. Ο αρχικός πυρήνας ήταν μια παρέα μουσικών που άρχισε να πειραματίζεται στα ηχοχρώματα της συμφωνικής ορχήστρας και στο πάντρεμα αυτού του ήχου με διάφορα είδη μουσικής. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και η αποδοχή του κόσμου πολύ μεγάλη. Με το πέρασμα του χρόνου η παρέα μεγάλωσε. Το μικρό σύνολο έγινε ορχήστρα. Προστέθηκαν νέα μέλη μόνιμοι κάτοικοι σε διάφορες γωνιές της Κρήτης και οι εμφανίσεις άρχισαν να ξεφεύγουν τα τελευταία χρόνια από τα όρια του νησιού.

Πολλοί αξιόλογοι ερμηνευτές κατά καιρούς συνεργάστηκαν σε συναυλίες του μουσικού συνόλου (Ιωάννα Φόρτη, Τάσος Αποστόλου, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Θοδωρής Βουτσικάκης, κ.ά.)

Στόχος όλης της ομάδας του Vamos είναι η συνεχής καλλιτεχνική αναζήτηση, οι συνεργασίες με καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου και η όσο γίνεται μεγαλύτερη αποδοχή από το κοινό.

 

Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης

Υποστήριξη:  Δήμος Σητείας /ΔΟΚΑΣ

 

 

 

 

Η Ορχήστρα

Φλάουτο :                       Ειρήνη Βούζη

Κλαρινέτο :                    Κώστας Κανέλλος

Τρομπέτα :                     Βαγγέλης Κανέλλος

Ευφώνιο :                       Theo Kraaijvanger

Τύμπανα :                       Ηλίας Κοντούδης

Κιθάρα:                          Πρόδρομος Καραδελόγλου

Πιάνο :                                        Νίκος Φραγκιαδάκης

Βιολί :                                      Έλενα Ορμυλιώτου, Λευτέρης Βαϊγκούσης

Χριστίνα Πασχάλη, Όλγα Παπαδημητρίου

Φοίβη Κουνδουράκη, Hara Kraaijvanger

Ελευθερία Χαρκοφτάκη, Lauri Hamalainen

Νίκος Μαρακάκης,Tjarda Terpstra

 

Τσέλο :                                         Δέσποινα Βαϊγκούση, Bernard Klein, Αικ. Σαραντινού

Μπάσο :                          Δημήτρης Νίκογλου

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο Φεστιβάλ Κρήτης Περιφέρειας Κρήτης: διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά και ενήλικες στη Σητεία: «Εμείς ξέρουμε να κολυμπάμε» Αρχαιολογικός χώρος Κάτω Ζάκρου 29 & 30 Ιουλίου και Άλσος Χλουβεράκη 31 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας