Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην ευρωπαϊκή εβδομάδα υδρογόνου στις Βρυξέλλες

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου 2023 που διεξάγεται στις Βρυξέλλες υπογραμμίζει τον ρόλο του υδρογόνου στην ενεργειακή μετάβαση.

Η φετινή εκδήλωση, είναι μια συνεργασία μεταξύ της Hydrogen Europe, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Συνεργασίας Clean Hydrogen. Καθώς ο κόσμος εργάζεται για την επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού, οι τεχνολογίες υδρογόνου διαδραματίζουν όλο και πιο ζωτικό ρόλο. Η εστίαση είναι να διευκολυνθούν οι συζητήσεις, η ανταλλαγή γνώσεων και η εξερεύνηση νέων προόδων στον τομέα του υδρογόνου.

Η Περιφέρεια Κρήτης παρακολουθεί τις ραγδαίες εξελίξεις για την αξιοποίηση του Υδρογόνου ως εναλλακτικού καυσίμου, πολλά χρόνια και ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης προσπάθειας είναι η συμμετοχή της «ως εταίρου» σε δυο μεγάλα έργα: Grave και Κοιλάδα Υδρογόνου (H2 Crete Hydrogen Valley).

Τα δυο έργα έχουν ήδη αρχίσει με τις τυπικές προπαρασκευαστικές ενέργειες και σύντομα θα περάσουν σε πιο πρακτικές δράσεις, για να καταλήξουν σε «παραγωγή υδρογόνου» πρώτη φορά στο νησί μας.

«Προφανώς υπάρχουν πολλές τεχνικές και νομοθετικές δυσκολίες, όμως η ανάγκη για την αξιοποίηση του καθαρού και πράσινου Υδρογόνου ως κυρίαρχο εναλλακτικό καύσιμο και πηγή ενέργειας στο νησί μας, θα υπερκεράσει τα εμπόδια» τόνισε ο Γιώργος Αλεξάκης Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης και Εντεταλμένος για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα.

Από τις διεθνείς επαφές μας, εδώ στην Έκθεση Υδρογόνου μου κάνει εντύπωση ότι πολλοί θέλουν να επενδύσουν στην Κρήτη για το Υδρογόνο» επεσήμανε ο Λευτέρης Κοπάσης Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, ο οποίος παρακολούθησε και την παρουσίαση του έργου της ProEuropean με ονομασία H2 Crete Hydrogen Valley.

Την αντιπροσωπεία της Κρήτης αποτελούν οι Αλεξάκης Γιώργος και Κοπάσης Λευτέρη, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και οι υπηρεσιακοί παράγοντες Άρης Στρατάκης και Αντρέας Παντελούς, οι οποίοι συμμετέχουν και παρακολουθούν τις εργασίες των συνεδριάσεων, διεξάγουν διμερείς επαφές με πολιτικούς, επιστήμονες, επιχειρηματίες, συμβούλους και επενδυτές.

Προηγούμενο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης με αντικείμενο την: «Προμήθεια προϊόντων για την οργάνωση της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης έτους 2023 των ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Π.Ε Χανίων».

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας