Περιφερειακό πρωτάθλημα μπριτζ Κρήτης με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ο Όμιλός Μπριτζ Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνουν το 1ο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κρήτης στο Ηράκλειο, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ (ΕΟΜ). Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου από 27-10-2022 έως 30-10-2022.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η προώθηση και ανάπτυξη πνευματικής και αθλητικής δραστηριότητας μέσω του Μπριτζ στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, η καθιέρωση του πρωταθλήματος σε ετήσια βάση με σκοπό την αγωνιστική ενίσχυση των αθλητών των Ομίλων Μπριτζ όλης της Κρήτης και η ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Ο αγώνας απευθύνεται σε Αθλητές Αγωνιστικού Μπριτζ από όλη την Ελλάδα και αναμένεται ότι ο  αριθμός των συμμετοχών θα ξεπεράσει τους 100 αθλητές.

Το μπριτζ είναι ένα έξυπνο, γρήγορο, διασκεδαστικό, κοινωνικό παιχνίδι που προσφέρει μοναδικές πνευματικές προκλήσεις στους παίκτες του. Μαζί με το σκάκι, είναι τα μοναδικά παιχνίδια που έχουν αναγνωριστεί από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως πνευματικά αθλήματα. Παίζεται με τράπουλα, αλλά σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια με χαρτιά δεν είναι τυχερό παιχνίδι. Είναι γρήγορο και εύκολο στην εκμάθηση. Αναπτύσσει την συντροφικότητα και την κοινωνικότητα (αφού πρόκειται για ομαδικό άθλημα), και απευθύνεται στον καθένα, ανεξάρτητα από την ηλικία του, ή το μορφωτικό, οικονομικό και επαγγελματικό του επίπεδο.

Στο Ηράκλειο, το μπριτζ εκπροσωπείται από τον Όμιλο Μπριτζ Ηρακλείου (ΟΜΗ), ο οποίος μετράει ήδη πάνω από 30 χρόνια ζωής με πολλές διακρίσεις και νίκες σε Πανελλήνιους αγώνες και αριθμεί περισσότερα από 60 ενεργά μέλη. Διοργανώνει τακτικά τουρνουά δύο φορές την εβδομάδα, αλλά και αρκετά έκτακτα τουρνουά με Παγκρήτια εμβέλεια και είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ (https://hellasbridge.org/) που αριθμεί 65 σωματεία ανά την Ελλάδα και περισσότερα από 3.500 ενεργά μέλη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες κ. Μάνος Καμαριανάκης:6946414149 | Μαρίνα Μπιτσάκη: 6972003446 

Προηγούμενο Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε πρόγραμμα για τη χρήση ανακυκλώμενων ελαστικών στην αστική ζωή με όρους κυκλικής οικονομίας

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας