Το Φεστιβάλ Κρήτης της Περιφέρειας Κρήτης παρουσιάζει τη συναυλία «Τα Ερωτικά Παντός Καιρού» από το Μουσικό Σύνολο Vamos Orchestra σε Αρχάνες και Σητεία-Ελεύθερη είσοδος για τους πολίτες

Στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Κρήτης» της Περιφέρειας Κρήτης που οργανώνει για τρίτη χρονιά, με την αιγίδα υπουργείου Πολιτισμού, παρουσιάζει το Μουσικό Σύνολο Vamos Orchestra και τη συναυλία με τίτλο «Τα Ερωτικά Παντός Καιρού». Οι συναυλίες θα γίνουν την Παρασκευή 21 Ιουλίου στο παλαιό δημοτικό σχολείο Αρχανών και τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στο ενετικό φρούριο Καζάρμα στη Σητεία με ώρα έναρξης στις  9 το βράδυ.

 

Ο έρωτας αποτελούσε πάντα το κύριο θέμα όλων των μορφών έκφρασης της Τέχνης, με τη Μουσική, ίσως, να πρωτοστατεί σε μεγάλα ερωτικά έργα.

Το Μουσικό Σύνολο Vamos δημιούργησε μια σπονδυλωτή μουσική παράσταση.

Πέντε θεματικές ενότητες, με κοινό χαρακτηριστικό στο περιεχόμενο τους, τον έρωτα.

  1. Χατζηδάκης
  2. Ρετρό
  3. Ρεμπέτικα
  4. Σύγχρονα
  5. Λυρικά

 

Δύο ερμηνεύτριες και ένας ερμηνευτής, με ξεχωριστό και διαφορετικό ύφος, παραθέτουν μια εναλλαγή συναισθημάτων και ακουσμάτων.Η μαγεία,  ο πόθος, η λαγνεία, η τρυφερότητα, τα πάθη της ψυχής και του σώματος που φέρνει μαζί του ο έρωτας, η επιθυμία για βαθιά ένωση και ό,τι εμποδίζει την πραγμάτωσή της, ο πόνος της αποστέρησης, της εγκατάλειψης, του χωρισμού, οι ενοχές, οι τύψεις – αλλά και το τελικό άξιον εστί του έρωτα.

Ένα πρόγραμμα με μερικά από τα ωραιότερα ερωτικά́ τραγούδια, κάθε εποχής,  απρόσμενες διασκευές μα και αγαπημένα Ελληνικά́, ερμηνευμένα μοναδικά, που θα μας μείνει αξέχαστο.

Το Μουσικό Σύνολο Vamos σε ενορχήστρωση και διεύθυνση του

Θανάση Παπαθανασίου.

Ερμηνεύουν:

Αλεξία Κατσανεβάκη,Πρόδρομος Καραδελόγλου,Ευσταθία Παπαδοπούλου

Το Μουσικό Σύνολο Vamos ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια στον Βάμο της Κρήτης, ένα χωριό στη μέση της διαδρομής Χανιά – Ρέθυμνο με μεγάλη ιστορία στον πολιτισμό εδώ και πολλά χρόνια. Ο αρχικός πυρήνας ήταν μια παρέα μουσικών που άρχισε να πειραματίζεται στα ηχοχρώματα της συμφωνικής ορχήστρας και στο πάντρεμα αυτού του ήχου με διάφορα είδη μουσικής. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και η αποδοχή του κόσμου πολύ μεγάλη. Με το πέρασμα του χρόνου η παρέα μεγάλωσε. Το μικρό σύνολο έγινε ορχήστρα. Προστέθηκαν νέα μέλη μόνιμοι κάτοικοι σε διάφορες γωνιές της Κρήτης και οι εμφανίσεις άρχισαν να ξεφεύγουν τα τελευταία χρόνια από τα όρια του νησιού.

Πολλοί αξιόλογοι ερμηνευτές κατά καιρούς συνεργάστηκαν σε συναυλίες του μουσικού συνόλου (Ιωάννα Φόρτη, Τάσος Αποστόλου, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Θοδωρής Βουτσικάκης, κ.ά.)

Στόχος όλης της ομάδας του Vamos είναι η συνεχής καλλιτεχνική αναζήτηση, οι συνεργασίες με καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου και η όσο γίνεται μεγαλύτερη αποδοχή από το κοινό.

 

Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης

Υποστήριξη: Δήμος  Αρχανών Αστερουσίων και Δήμος Σητείας /ΔΟΚΑΣ

Η Ορχήστρα

Φλάουτο :                       Ειρήνη Βούζη

Κλαρινέτο :                    Κώστας Κανέλλος

Τρομπέτα :                     Βαγγέλης Κανέλλος

Ευφώνιο :                       Theo Kraaijvanger

Τύμπανα :                       Ηλίας Κοντούδης

Κιθάρα:                          Πρόδρομος Καραδελόγλου

Πιάνο :                                        Νίκος Φραγκιαδάκης

Βιολί :                                      Έλενα Ορμυλιώτου, Λευτέρης Βαϊγκούσης

Χριστίνα Πασχάλη, Όλγα Παπαδημητρίου

Φοίβη Κουνδουράκη, Hara Kraaijvanger

Ελευθερία Χαρκοφτάκη, Lauri Hamalainen

Νίκος Μαρακάκης,Tjarda Terpstra

 

Τσέλο :                                         Δέσποινα Βαϊγκούση, Bernard Klein, Αικ. Σαραντινού

Μπάσο :                          Δημήτρης Νίκογλου

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡ.206025/22-06-2023 (ΑΔΑ:9ΦΟΨ7ΛΚ-Δ5Θ) ΑΠΟΦΑΣΗΣ “ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ”

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας