Υπογραφή σύμβασης για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες του 2019 στο Δήμο Κισσάμου, μεταξύ Αναδόχου Εταιρείας και Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Χανίων

Υπεγράφη σήμερα Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου που αφορά στην αποκατάσταση ζημιών των δημοτικών οδών και των συνοδών υδραυλικών έργων στην Δ.Ε. Ιναχωρίου του Δήμου Κισσάμου, που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες του 2019.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε από τον εκπρόσωπο της αναδόχου  εταιρείας του έργου κ. Κωνσταντίνο Νικάκη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκου Καλογερή, της Διευθύντριας Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων κ. Χρύσας Χριστινάκη και του Ειδικού Συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νεκτάριου Κουμάκη. Η σύμβαση υπογράφηκε ηλεκτρονικά από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.977.400€ και η χρηματοδότηση είναι από το ΠΔΕ Περιφέρειας Κρήτης. Το έργο θα εκτελεστεί υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων, στο πλαίσιο της σχετικής προγραμματικής σύμβασης που υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Κισάμου.

Σημειώνεται ότι, τα άλλα δύο αντίστοιχου ύψους και αντικειμένου έργα, τα οποία αφορούν τις Δημοτικές Ενότητες Κισσάμου και Μηθύμνης, βρίσκονται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας δημοπράτησης και αναμένεται να υπογραφούν εντός του ερχόμενου μήνα.

Επίσης, υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα η σύμβαση που αφορά στην εκπόνηση της μελέτης «Οριοθέτηση και Διευθέτηση Πεδινής Κοίτης Ποταμού Κερίτη» προϋπολογισμού 2.500.000 €.

Η μελέτη αφορά στην οριοθέτηση του ποταμού Κερίτη και των συμβαλλόμενων ρεμάτων σε συνολικό μήκος 18,7 χλμ, καθώς και στην κατά τμήματα μελέτη αντιπλημμυρικών έργων διευθέτησης.

Τα υπό μελέτη αντιπλημμυρικά έργα αφορούν περιοχές πού επλήγησαν από τις θεομηνίες των τελευταίων ετών και θεωρούνται επικίνδυνες για την επανεμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων. Για το λόγο αυτό προβλέπεται να γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός για την αντιπλημμυρική προστασία τους.

Προηγούμενο Παρουσίαση του βιβλίου “Η εικαστική άνοιξη στα Χανιά στις δεκαετίες 1960 – 1990. Η περίπτωση του Γιώργου Κουνάλη”, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, στις 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας