Γερμανικό ενδιαφέρον με B2B επιχειρηματικές συναντήσεις στην Κρήτη για την σύναψη εμπορικών συμφωνιών. Στο “φακό” της διεθνούς δημοσιότητας η Κρήτη με οργανωτή την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Το  θερμό ενδιαφέρον τους για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της εκφράζουν μεγάλοι επιχειρηματίες- εισαγωγείς της Γερμανικής αγοράς όπως και δημοσιογράφοι κορυφαίων Γερμανικών μέσων ενημέρωσης καθώς και Blogger που τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δώσουν μεγάλη δημοσιότητα για το νησί μας και τα προϊόντα του.

Η Γερμανική αποστολή που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη, είναι  φιλοξενούμενη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης με στόχο την ενδυνάμωση της προώθησης των ποιοτικών Κρητικών προϊόντων στην Γερμανική αγορά και γενικότερα στις αγορές της Ευρώπης. Οι  επιχειρηματίες από την Γερμανία πολλοί από τους οποίους έχουν Ελληνική καταγωγή, συνοδευόμενοι από τον εμπορικό ακόλουθο του Γενικού Προξενείου στο Μόναχο Γιώργο Λυμπέρη, τους Blogger και δημοσιογράφους περιηγήθηκαν από τα στελέχη  της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της  Περιφέρειας Κρήτης  σε Κρητικές παραγωγικές μονάδες, οίνου, ελαιολάδου, μελιού, τυροκομεία, ενώ στο Καβούσι Ιεράπετρας  παρακολούθησαν μαθήματα Κρητικής κουζίνας και γεύτηκαν  παραδοσιακά φαγητά της φημισμένης διεθνώς  Κρητικής διατροφής. Οι  εισαγωγείς από την Γερμανία παράλληλα με  τις επισκέψεις τους στις παραγωγικές μονάδες στην Κρήτη είχαν και b2b συναντήσεις με Κρητικούς επιχειρηματίες όπου η Γερμανική αποστολή εξέφρασε το ενδιαφέρον της για  τα εξαιρετικής ποιότητας Κρητικά προϊόντα όπου μάλιστα δρομολογήθηκε σύναψη εμπορικών συμφωνιών. Παράλληλα με τις συζητήσεις για την σύναψη συμφωνιών έγινε  και γευσιγνωσία των εκλεκτών Κρητικών προιόντων, κρασιού, ελαιολάδου, τυριών κ.α.

Οι συναντήσεις οργανώθηκαν από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, με την βοήθεια του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, στην αίθουσα “Φουγάρο”  στο συγκρότημα “Αθηνά”, του ΚΤΕΛ Ηρακλείου ενώ η αποστολή έγινε σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία, το Γενικό Προξενείο στο Μόναχο και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματος: “THE EUROPEAN FOOD MASTERS TASTE THE AUTHENTIC / EU FOOD MASTERS”.

Η Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης Ειρήνη Χουδετσανάκη σε δήλωσή της  αναφέρθηκε στην επιτυχία της Γερμανικής  επίσκεψης και στο ένθερμο ενδιαφέρον που εξέφρασαν για το νησί μας και τα ποιοτικά του προϊόντα οι εισαγωγείς τροφίμων της Γερμανικής αγοράς, όπως και οι δημοσιογράφοι οι οποίοι-όπως είπε- παράλληλα με την περιήγησή τους στο νησί και σε επιχειρήσεις, ξεναγήθηκαν στην Κνωσσό και στο Αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου. Η κα Χουδετσανάκη, πρόσθεσε, πως «με την έγκριση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, η  Περιφέρεια Κρήτης με δικές της πρωτοβουλίας και σε συνεργασία με τους φορείς, τις πρεσβείες, στοχεύει στην προώθηση των ποιοτικών προϊόντων στην Ελλάδα και στις αγορές του εξωτερικού και αυτός ο στόχος μας, συνεχώς υλοποιείται προς όφελος των παραγωγών μας της τοπικής μας οικονομίας αλλά και γενικότερα της Εθνικής μας οικονομίας.»

 

Προηγούμενο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Συνδιοργάνωση αθλητικής εκδήλωσης με τίτλο “Ολυμπιάδα Αθλητικής Ρομποτικής-Minoan Robosports Competition Global Olympiad”», στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνδιοργανώσεων  Περιφέρειας Κρήτης για τους τομείς Αθλητισμού – Πολιτισμού 2024, Κωδικός έργου  2024 ΚΑΠ0000001 και Κωδικός OTS  00.14.24.001.

Συνδεθείτε μαζί μας

Υπ. Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Συνδεθείτε μαζί μας