Αρχική Πρόσκληση για την άσκηση υποψήφιων δικηγόρων

Πρόσκληση για την άσκηση υποψήφιων δικηγόρων

Πρόσκληση για την άσκηση συνολικά τεσσάρων (4) υποψήφιων δικηγόρων στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κρήτης
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ 18/12/2018 ΕΩΣ ΚΑΙ 27/12/2018

Πίνακας καταστημάτων εμπορίας ΦΠ

Το Αυτοτελές Τμήμα Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης συστάθηκε και εντάχθηκε στον Οργανισμό της Περιφέρειας Κρήτης με την αριθμ. 8847/13-07-2018 Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης (ΦΕΚ 3243/08-08-2018, Τεύχος Β’).

 

Στο Αυτοτελές Τμήμα Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης υπάγονται οι αρμοδιότητες που ασκεί η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της εκπλήρωσης του σκοπού του Εθνικού Μηχανισμού Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής (Εθνικός Μηχανισμός ή ΕΜ) (Ν. 4445/2016) ο οποίος συνίσταται στο σχεδιασμό, το συντονισμό, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση οριζόντιων πολυτομεακών πολιτικών κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής συνοχής.

 

Η λειτουργία του Παρατηρητηρίου αποσκοπεί:

α. στην αποτελεσματική παρακολούθηση και το συντονισμό των στόχων, οι οποίοι εξειδικεύονται στο πλαίσιο της Περιφερειακής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης (ΠΕ.Σ.Κ.Ε),

β. στην ανάδειξη τοπικών αναγκών σε θέματα πολιτικών κοινωνικής προστασίας, πρόνοιας και αλληλεγγύης,

γ. στη διαβίβαση στοιχείων και πληροφοριών στο Εθνικό Γεωπληροφοριακό Σύστημα (Ε.ΓΠ.Σ.) του Εθνικού Μηχανισμού,

δ. στην αποτύπωση και χαρτογράφηση των χωρικών διαστάσεων της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

 

Ως πυλώνας της κοινωνικής ένταξης σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, το Παρατηρητήριο προωθεί ιδίως τις ακόλουθες δράσεις:

α. την εκπόνηση ετήσιας Περιφερειακής Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης για τη διαπίστωση των επιπτώσεων συγκεκριμένων πολιτικών στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της οικείας Περιφέρειας,

β. την ανάπτυξη και εφαρμογή εργαλείων και δεικτών παρακολούθησης των διαδικασιών κοινωνικής ένταξης των ωφελούμενων της ΠΕ.Σ.Κ.Ε., ιδίως σε ζητήματα που άπτονται της ένταξης στην αγορά εργασίας και της ανάπτυξης οικονομικής δραστηριότητας,

γ. την παρακολούθηση και καταγραφή κοινωνικών φαινομένων, όπως ακραία φτώχεια, υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, ιδιαίτερα των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων,

δ. τη δημιουργία διαδικτυακής πύλης για την καταγραφή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, τη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση συγκεντρωτικών στοιχείων στατιστικού χαρακτήρα και αναφορών κοινωνικών φαινομένων σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, καθώς και δράσεων της περιφερειακής στρατηγικής.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Κατερίνα Βλασάκη (Προϊσταμένη): 2813400350, avlasaki@crete.gov.gr

Λίλα Καραλή (Στέλεχος): 2813400348, akarali@crete.gov.gr

Email Παρατηρητηρίου: socialobservatory@crete.gov.gr

Δ/νση: Πλατεία Ελευθερίας, 71201, Ηράκλειο

Μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Λασιθίου το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 (ώρα έναρξης 21:00) στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» (κτίριο Δημαρχείου ) στην Ιεράπετρα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό .
Ο σπουδαίος και καταξιωμένος καλλιτέχνης Δώρος Δημοσθένους γνωστός για την αγάπη του στο κλασικό ρεπερτόριο των περασμένων δεκαετιών, θα παρουσιάσει μια παράσταση με επιλεγμένα τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου αλλά και πολλά χριστουγεννιάτικα που θα δώσουν το απαραίτητο γιορτινό χρώμα, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.
Τραγούδια σαν το κλασικό White Christmas, το Something Stupid, το Santa Baby, το αγαπημένο Winter Wonderland, το υπέροχα μελωδικό So in Love του Cole Porter, το My Favorite Things από τη «Μελωδία της ευτυχίας», το City of Stars και πολλά ακόμα, θα συνθέσουν μια μαγική βραδιά, με λάμψη και υπέροχες μελωδίες.
Tον Δώρο Δημοσθένους πλαισιώνουν δύο σημαντικές νέες παρουσίες, η Γιάννα Βασιλείου και η Sugahspank!, που θα βάλουν το δικό τους χαρακτήρα σ’ αυτή τη μοναδική βραδιά.
Η Γιάννα Βασιλείου έχει ξεχωρίσει με το μελωδικό της ύφος και την ερμηνεία της. Λατρεύει τα Χριστούγεννα, τα τραγούδια από μιούζικαλ και τις jazz ορχήστρες.
Η Sugahspank!, με το έντονο soul στοιχείο της φωνής και της έκφρασης της, είναι μια ιδιαίτερη παρουσία που συνδυάζει πολλά και ετερόκλητα είδη μουσικής.
Τις ενορχηστρώσεις και τη μουσική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Νεοκλής Νεοφυτίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

 

ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΕΝΩΣΗΣ ΘΕΣΗΣ:28-11-2018

 

 

 

              ΗΡΑΚΛΕΙΟ  14-12-2018

Καταξιωμένοι αθλητές με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό τους θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους μονομαχίας νέων ανδρών, που συνδιοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας με την Περιφέρεια Κρήτης– Περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου και το Δήμο Ηρακλείου, στο κλειστό γυμναστήριο «ΔΥΟ ΑΟΡΑΚΙΑ» στο Ηράκλειο, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018.

Σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανόλης Κατσιαδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης και ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας και Αθλητισμού Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, αναφέρθηκαν στην διοργάνωση τονίζοντας τη σημασία της για την Κρήτη και το Ηράκλειο. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης τόνισαν την σταθερή στήριξη που επιδεικνύει η Περιφέρεια στον αθλητισμό, φιλοξενώντας διοργανώσεις παγκόσμιου βεληνεκούς όπως το συγκεκριμένο κύπελλο.

Ενδεικτικό της δυναμικότητας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που υποδηλώνει και τη σημασία του, είναι το γεγονός ότι έχουν δηλώσει συμμετοχή 203 αθλητές από 31 χώρες. Τη χώρα μας εκπροσωπούν 17 αθλητές, με στόχο τις εμπειρίες και μια αξιοπρεπή εμφάνιση.

Στο ομαδικό της διοργάνωσης, που διεξάγεται την Κυριακή (16/12), προμηνύεται φοβερή μάχη καθώς θα συμμετάσχουν 24 ομάδες με επικεφαλής την ομάδα της Ουγγαρίας και ακολουθούν Ιταλία και Γαλλία.

Όλα τα παραπάνω, προεξοφλούν μεγάλες στιγμές και γι’ αυτό αξίζει να ζήσει κανείς από κοντά τον παλμό και τη συγκίνηση των αγώνων.

.PDF
petrol