1ο Ετήσιο Συνέδριο Διευθύνσεων Πληροφορικής Περιφερειών Ελλάδας

Αναρτήθηκε στις 14/11/2019, στην κατηγορία 1ο Ετήσιο Συνέδριο Διευθύνσεων Πληροφορικής Περιφερειών Ελλάδας
Slider image
Slider image

«1ο Ετήσιο Συνέδριο Διευθύνσεων Πληροφορικής Περιφερειών Ελλάδας»
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, από 28 έως 30 Νοεμβρίου 2019, στο Ξενοδοχείο Galaxy.

Σκοπός Συνεδρίου

Σκοπός και Φιλοδοξία του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει βήμα ανταλλαγής εμπειριών και γνώσεων, που εκτείνονται πέρα από τον εγγύς χρονικό ορίζοντα.
Γόνιμος προβληματισμός, δημιουργικός διάλογος, γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στα στελέχη των Διευθύνσεων Πληροφορικής των Περιφερειών, αλλά και επαφή με άλλους φορείς, οργανισμούς και εταιρείες.

Στελέχη που έχουν ήδη υλοποιήσει σημαντικά projects για τους φορείς τους, θα μοιραστούν τις θετικές και αρνητικές εμπειρίες τους και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις. Παρουσίαση αποτελεσμάτων, ερευνών, βέλτιστων πρακτικών και τάσεων.

Κατάθεση προβληματισμών και προτάσεων για την αναβάθμιση του ρόλου των Διευθύνσεων Πληροφορικής στη Δημόσια Διοίκηση.

Επιμέρους Στόχοι του Συνεδρίου

Παρουσίαση, κριτικός σχολιασμός και ανατροφοδότηση για έργα Πληροφορικής και Επικοινωνιών που σχεδιάζονται, βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί στο Δημόσιο Τομέα.
Να δώσει στους συμμετέχοντες όραμα, ενέργεια, τρόπους ώστε να ανταπεξέλθουν στις αρμοδιότητες και τα καθήκοντά τους.
Να οργανώσει, να συγκεκριμενοποιήσει και να αναδείξει τα επιτεύγματα, αλλά και τους προβληματισμούς των στελεχών Πληροφορικής.
Να αποτελέσει σημείο αναφοράς και επικοινωνίας σε ετήσια βάση και να καθιερωθεί ως θεσμός.

Επιθυμητά Αποτελέσματα και Αποφάσεις που θα ληφθούν:
1. Κοινή πορεία.
2. Δημιουργία ομάδων εργασίας για: α) Διαλειτουργικότητα, β) Ασφάλεια, γ) Διαδικτυακή Παρουσία, δ) Ανάπτυξη Λογισμικού, ε) BPM – BPR, στ) Ανοικτή Διακυβέρνηση, ζ) Προμήθειες.
3. Συντονιστικό Όργανο των Ομάδων Εργασίας.
4. Τόπος και Χρόνος διεξαγωγής του επόμενου Συνεδρίου για το 2020.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ – Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ – ΠΑΝΑΝΕΙΟ»

Αναρτήθηκε στις 27/11/2020, στην κατηγορία Ιατροί - Ειδικότητες

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για τον θάνατο του Διευθυντή του Ενυδρείου Κρήτης Μιχάλη Παπαδάκη

Αναρτήθηκε στις 26/11/2020, στην κατηγορία Π.Κ

«Ο Μιχάλης Παπαδάκης στην επιστημονική και ερευνητική του πορεία ταυτίστηκε με την ίδρυση και τη λειτουργία του Ενυδρείου Κρήτης, αλλά και με το ΕΛΚΕΘΕ. Παράλληλα ένας πολύτιμος συνεργάτης της Περιφέρειας Κρήτης στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη του νησιού. Ο θάνατός του  αφήνει ένα μεγάλο κενό στην οικογένεια και τους συνεργάτες του. Ως Περιφέρεια Κρήτης τους εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια».

 

Επισυναπτόμενα

Τίτλοι Δράσεων για το αφιερωματικό «Έτος Ερωτόκριτου»

Αναρτήθηκε στις 25/11/2020, στην κατηγορία Έτος Ερωτόκριτου

Το 2019 ορίστηκε ως «έτος Ερωτόκριτου» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά από εισήγηση-πρόταση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη. Η Περιφέρεια Κρήτης ανέλαβε την ευθύνη σχεδιασμού, συντονισμού και υλοποίησης όλων των πολιτισμικών δράσεων στην Κρήτη, την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 • Ερωτόκριτος , ένα σύγχρονο μιούζικαλ σε σύνθεση του Δημήτρη Μαραμή που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της τελετής Έναρξης του αφιερωματικού  έτους  «Ερωτόκριτος 2019». Προγραμματίστηκε  από  την Περιφέρεια Κρήτης και την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου  ως η πρώτη  παράσταση για την νεόδμητη αίθουσα «Ανδρέα & Μαρίας Καλοκαιρινού» σε οργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.
 • «Γιατί Ερωτόκριτος στον 21ο αιώνα στην Κρήτη και στον κόσμο, 9ο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών πραγματοποιήθηκε  στο Ηράκλειο από 1 έως 4 Αυγούστου  με την συν διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.
 • Ερωτόκριτος, κορυφαίο έργο της νεοελληνικής ποίησης από τον σύνδεσμο Κρητών Επιστημόνων και την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
 • «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» του Βιτσέντζου Κορνάρου . Η εναλλακτική Ορχήστρα Φιλαρμονικής του Δήμου Σητείας και η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας παρουσίασαν τη μουσική – θεατρική παράσταση Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου σε πολλές  πόλεις της Ελλάδας, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε. Λασιθίου.
 • «Βιτσέντζου Κορνάρου, Ερωτόκριτος» Η Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Ανατολικής Κρήτης και η Πολιτιστική και Λαογραφική Εταιρεία Απάνω Μεραμπέλου (ΠΛΕΑΜ) παρουσίασαν την εκδήλωση  στην Νεάπολη με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
 • «”Ίντα δεν κάνει ο έρωτας” ένα αναλόγιο για τον Ερωτόκριτο». Τα τμήματα Φιλολογίας, Θεάτρου και Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνδιοργάνωση με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού οργάνωσαν μια βραδιά για το περίφημο έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου στο αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου, υπό την αιγίδα  του Πρύτανη του ΑΠΘ και της Περιφέρειας Κρήτης.
 • «Συναυλιακός  Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή στα Χανιά , με το γνωστό – φημισμένο συγκρότημα Vamos Ensemble» σε οργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.
 • “Ερωτόκριτος και Αρετούσα, η αγάπη τους στη Γενεύη” Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Τέχνης Γενεύης, είχε την υποστήριξη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών , του γραφείου τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ το Σύλλογο Ελλήνων Επιστημόνων Ελβετίας από τη Ζυρίχη της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, και των εκδόσεων Μύστις. Υλοποιήθηκε με την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Γενεύη και της Περιφέρειας Κρήτης.
 • Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου στο Αμαριανό του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, από το θεατροδρόμιο με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
 • «Ο Ερωτόκριτος και τα τραγούδια του» από την Εταιρεία Ελληνικής Γλώσσας και Μουσικής σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, στην Αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.
 • Ο Ερωτόκριτος από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου 28ου και 57ου  στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζηδάκις» με την συν διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.
 • Εικαστική Έκθεση με τίτλο: «Εν αρχή ην ο έρως – από τη γένεση ενός αριστουργήματος στους σημερινούς εικαστικούς προσδιορισμούς του», στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Εικαστικών Δημιουργών «Νεώριον Τέχνης» και υπό την Αιγίδα της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και της Περιφέρειας Κρήτης.
 • Μουσικοχορευτική παράσταση, αφιέρωμα στον «Ερωτόκριτο», από το  «Ιστορικό Λαογραφικό Οικομουσείο Αιγάλεω» («Ι.Λ.Ο.Α.») σε συνεργασία με τον Δημοτικό Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αιγάλεω και την Πολιτιστική Κίνηση «Κρήσσες» στο ανοικτό θέατρο («Αλέξης Μινωτής») του άλσους Αιγάλεω, με την συν διοργάνωση  της  Περιφέρειας  Κρήτης.
 • Μουσικό- θεατρική παράσταση αφιερωμένη στον  «Ερωτόκριτο» με μιαν άλλη «ματιά», από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανωγείων , σε συνεργασία με Κρήτες καλλιτέχνες παρουσιάστηκε στο θεατράκι του Άη Γιάννη, στην  Πλατεία Αρμί, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
 • Αφιέρωμα στην Κρητική Μαντινάδα «Μία μαντινάδα όλη η ζωή…» εκδήλωση με τιμητική αναφορά στο σπουδαίο έργο «Ερωτόκριτος» του μεγάλου ποιητή Βιτσέντζου Κορνάρου υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου σε συνδιοργάνωση από τον  Λαογραφικό όμιλο «Λάζαρος & Μανόλης Χνάρης»  και την Περιφέρεια Κρήτης .
 • 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, του δημιουργού του αριστουργήματος Ερωτόκριτος πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, «Π.Ο.Π.Κ.Σ.», με τη συνδρομή του Δήμου Βάρης- Βούλας – Βουλιαγμένης, με θέμα: ”Κρήτη, Χθες-Σήμερα-Αύριο”, σε συν διοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης .
 • Νέα έκδοση με τίτλο «Ερωτόκριτος– οι περισσότεροι στίχοι από το πρωτότυπο, με ερμηνεία στα πιο δύσκολα σημεία». Επιμέλεια Στέλλας Κανάκη , εκδόσεις Κεχριμπάρι, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
 • Ερωτόκριτος σε θεατρική διασκευή από το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου. Από το παιδικό θέατρο του πολιτιστικού συλλόγου Δαμάστας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.
 • Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου από το θέατρο των Vivi σε σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Μουδατσάκη, με την συνεργασία  Δήμου  Ηρακλείου  και της Περιφέρεια Κρήτης.
 • Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου από το ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ σε σκηνοθεσία του Αντώνη Διαμαντή, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

 

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη στην Τελετή Έναρξης του έτους «Ερωτόκριτος 2019»

Αναρτήθηκε στις 25/11/2020, στην κατηγορία Έτος Ερωτόκριτου

κ. Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού,

Αγαπητά μέλη του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

Αγαπητοί Δήμαρχοι,

Αγαπητέ κ. Κουμεντάκη,

Αγαπητή κ. Πλάκα,

Κυρίες και κύριοι,

 

Από την Κρήτη στον κόσμο και από την Κρητική Αναγέννηση ως το σήμερα ο Βιτσέντζος Κορνάρος χωρίς σταματημό ταξιδεύει, επηρεάζει, καθορίζει και συγκινεί μέσα από τις ιπποτικές αρετές και τους 10.000 στίχους του Ερωτόκριτου.

Ο Σητειακός ποιητής επιβεβαιώνει συνεχώς πως:

«Απού κατέχει και μιλεί με γνώση και με τρόπο,
κάνει να κλαιν’  και να γελούν τα μάτια των ανθρώπω».

Ο Ερωτόκριτος, κυρίες και κύριοι,

διαπερνά κάθε πτυχή του πολιτιστικού γίγνεσθαι της Κρήτης. Θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτόνομα αποτελεί έναν πυλώνα του κρητικού πολιτισμού.

Χωρίς ίχνος υπερβολής συνέβαλε καθοριστικά στη σκηνή της κρητικής διανόησης.

Χαρακτηρίζεται από αρτιότητα, μουσικότητα, πλαστικότητα, καθώς αποτελεί τη γλώσσα, που μέσω των λέξεων, αποδίδει με αξιοθαύμαστη ευκρίνεια την βαθύτερη ουσία όλων των δημιουργημάτων της ανθρώπινης σκέψης και του μεγάλου συναισθήματος του έρωτα.

Κυρίες και κύριοι,

Ως Περιφέρεια Κρήτης έχουμε θέσει ένα μεγάλο στόχο.

Έναν στόχο που η πραγμάτωσή του είναι μια διαρκής προσπάθεια, ένας συλλογικός αγώνας.

Είμαστε πεπεισμένοι πως μέσα από τη συνεργασία των επιστημονικών φορέων, των φορέων του πολιτισμού και της τέχνης, θα καταστίσουμε την Κρήτη πολιτιστική πρωτεύουσα της Μεσογείου.

Αυτήν την κληρονομιά μας άφησε ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Οδυσσέας Ελύτης, αυτή την αναμμένη δάδα μας κληροδότησε ο Βιτσέντζος Κορνάρος, αλλά και οι επώνυμοι και ανώνυμοι ποιητές, μαντιναδολόγοι, οι μουσικοί της Κρήτης.

Για το λόγο αυτό και ύστερα από πρόταση της Περιφέρειας το Υπουργείο Πολιτισμού ανακήρυξε το 2019 ως έτος αφιερωμένο στον Ερωτόκριτο.

Κηρύσσοντας την έναρξη των εκδηλώσεων θέλω να τονίσω πως αν κοιτάξουμε γύρω μας θα καταλάβουμε πως η Κρήτη δημιουργεί.

Και δημιουργεί θαύματα.

Αυτός ο τόπος έχει ισχυρή ταυτότητα που προέρχεται από δύο πηγές:

 • την νέα δημιουργία και
 • τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

 

Ο χώρος που βρισκόμαστε σήμερα, η αίθουσα «Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, που πριν λίγες μέρες εγκαινιάστηκε επιβεβαιώνει πως στην Κρήτη και ξέρουμε να δημιουργούμε και γνωρίζουμε πως θα διαφυλάξουμε και θα αναδείξουμε την πολιτιστική μας ταυτότητα.

Κυρίες και κύριοι,

 

Με την αποψινή τελετή έναρξης αισιοδοξούμε πως στο τέλος αυτής της διαδρομής θα καταφέρουμε να εντάξουμε τον Ερωτόκριτο στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO, φωτίζοντας με αυτόν τον τρόπο την περίοδο της Κρητικής Αναγέννησης, μια περίοδο για την οποία οφείλουμε να πούμε και να κάνουμε ακόμα  πολλά.

 

Κλείνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω για την αποψινή σας παρουσία, να ζητήσουμε επίσης την κατανόηση των ανθρώπων που εξ αιτίας των περιορισμένων θέσεων δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τη σπουδαία παράσταση της Εναλλακτικής Λυρικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Θερμές ευχαριστίες επίσης στο Υπουργείο Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματέα, στο Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τον κ. Κουμεντάκη, στο Δημήτρα Μαραμή, τον Κώστα Ρήγο και τους εξαίρετους καλλιτέχνες. Στο Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση της αίθουσας, στους χορηγούς της εκδήλωσης και φυσικά στα μέλη της επιστημονικής και οργανωτικής επιτροπής.

Κυρίες και κύριοι,

Με την έναρξη του έτους «Ερωτόκριτος 2019» αναδεικνύουμε τον πολιτισμό μας ως γέφυρα ειρήνης, ως δύναμη εξωστρέφειας, ως μήτρα αρετών και παράγοντα κοινωνικής συνοχής.

Αποδεικνύουμε πως συνενώνουμε την παράδοση με τη νεωτερικότητα έχοντας στο μυαλό μας πως:

«τα μάτια δεν καλοθωρούν στο μάκρεμα του τόπου,

Μα πλια μακρά και πλια καλλιά θωρεί η καρδιά του ανθρώπου»

Σας ευχαριστώ

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης Περιφέρειας Κρήτης, με τηλεδιάσκεψη

Αναρτήθηκε στις 24/11/2020, στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Έναρξη Λειτουργίας Σταθμού Αιμοδοσίας στην Πλατεία Ελευθερίας

Αναρτήθηκε στις 24/11/2020, στην κατηγορία Π.Κ

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, με βάση τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας να διατεθούν χώροι για Αιμοδοσία εκτός νοσοκομείων, ώστε να διασφαλιστούν οι ανάγκες όσων έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος, και απαντώντας σε σχετικά αιτήματα των τμημάτων Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειου, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης και τις Διοικήσεις των 2 νοσοκομείων, ανταποκρίθηκαν άμεσα και δημιούργησαν Σταθμό για Αιμοδοσία στην πλατεία Ελευθερίας. Ο σταθμός θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Σάββατο με ωράριο 9:30 π.μ. – 2:00μ.μ. και τα απογεύματα της γενικής εφημερίας του ΠΑΓΝΗ με ωράριο 5:30 – 8:00μ.μ. Για ραντεβού στο τηλέφωνο ­­­­­­­­­­­­­­­­2813-400252 από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 8:30 το πρωί έως 16:30 το απόγευμα.

Οι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι δικαιολογημένα διστάζουν να μεταβούν στα νοσοκομεία λόγω του 2ου κύματος επιδημίας του κορωνοϊού, μπορούν από σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου να δίνουν αίμα εκτός νοσοκομείου.

Ήδη σήμερα, πρώτη μέρα λειτουργίας του Σταθμού προσέρχονται εθελοντές αιμοδότες, ενώ το Σταθμό επισκέφτηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, οι οποίοι συζήτησαν τα θέματα του έργου και της λειτουργίας του Σταθμού με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρο Βαμβακά, με την αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη και με τις Διευθύντριες των δύο Αιμοδοσιών ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειου, Ευαγγελία Λυδάκη και Κατερίνα Σφυριδάκη, όπως επίσης την διευθύντρια ΕΣΥ αιμοδοσίας Βενιζελείου Μάρω Χουστουλάκη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δίνοντας δημόσια τα συγχαρητήρια του στα στελέχη των τμημάτων αιμοδοσίας Βενιζελείου και ΠΑΓΝΗ ανέφερε: «Η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε τους προηγούμενους μήνες, στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, ανταποκρίνεται και σήμερα στο κάλεσμα των Τμημάτων Αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου για τη δημιουργία ενός σταθμού αιμοδοσίας στο κέντρο του Ηρακλείου. Σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου ξεκινά η λειτουργία του σταθμού, εξασφαλίζοντας άμεση και ασφαλή πρόσβαση σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες. Ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ημέρες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η εξασφάλιση της επάρκειας αίματος είναι καθοριστικής σημασίας. Ως Περιφέρεια Κρήτης, απευθύνουμε κάλεσμα εθελοντικής προσφοράς στους αιμοδότες της Κρήτης, ευχαριστώντας τους για την προσφορά και την φιλανθρωπία τους».

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός τόνισε, ότι, «η μονάδα αιμοδοσίας στην Πλατεία Ελευθερίας, σε συνεργασία  της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και των δυο νοσοκομείων της πόλης, είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, διότι δίνει τη δυνατότητα στους δημότες να συνεχίσουν να είναι αιμοδότες, χωρίς να χρειάζεται να πάνε  στο νοσοκομείο, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.  Η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής και πρέπει να συνεχιστεί ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Βαμβακάς, επεσήμανε, ότι, «ο παρών Σταθμός Αιμοδοσίας αποτελεί τη συνέχεια μιας προσπάθειας που ξεκίνησε από τον περσινό Μάρτιο και πλέον αποτελεί το επισφράγισμα της κοινής και συντονισμένης προσπάθειας όλων των φορέων, Περιφέρειας, Δήμου, 7ης ΥΠΕ, ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειου, προκειμένου να καλυφθούν οι πραγματικά τεράστιες ανάγκες σε επάρκεια αίματος. Μπροστά στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και οι συνάνθρωποί μας, που χρήζουν μεταγγίσεων αίματος, οφείλουμε όλοι να σταθούμε αρωγοί σε τέτοιου είδους συνεργασίες, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο έμπρακτα την κοινωνική μας ευθύνη, να προσφέρουμε με το δικό μας τρόπο μια διέξοδο σε όσους εθελοντές αιμοδότες, με υψηλή αίσθηση ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης, αναζητούν μια εναλλακτική και ασφαλή λύση, για να αιμοδοτήσουν».

Οι Διευθύντριες των τμημάτων Αιμοδοσίας Ευαγγελία Λυδάκη και Κατερίνα Σφυριδάκη με κοινή τους δήλωση επεσήμαναν: «στο αίτημά μας για δημιουργία δομής στο κέντρο του Ηρακλείου για δωρεά αίματος, ώστε οι εθελοντές αιμοδότες να μην είναι αναγκασμένοι να προσέρχονται στο νοσοκομείο, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά με τη δημιουργία του Σταθμού Αιμοδοσίας στην Πλατεία Ελευθερίας, η οποία είναι ένα «δώρο» προς τους υγιείς εθελοντές Ηρακλειώτες πολίτες, καθώς τους προσφέρει έναν ασφαλή τρόπο δωρεάς αίματος στο κέντρο του Ηρακλείου. Ο χώρος έχει απολυμανθεί και τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Στις κρίσιμες αυτές ώρες πρέπει να δείξουμε όλοι ψυχραιμία, υπευθυνότητα και κυρίως αλληλεγγύη. Εκτός από τους ασθενείς, που αυτή τη στιγμή νοσούν από τον COVID-19, υπάρχουν και δεκάδες παιδιά και ενήλικες, που δίνουν μάχη για τη ζωή τους στο νοσοκομείο και χρειάζονται καθημερινά αίμα. Γι’ αυτό η δωρεά αίματος ειδικά τώρα είναι δωρεά ζωής».

 

Επισυναπτόμενα

Κενή θέση ειδικευομένου ιατρού – Γ.Ν. “ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ”

Αναρτήθηκε στις 24/11/2020, στην κατηγορία Π.Κ

Πίνακας καταστημάτων εμπορίας γεωργικών φαρμάκων στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

Αναρτήθηκε στις 24/11/2020, στην κατηγορία Πρωτογενής Τομέας

Πίνακας καταστημάτων εμπορίας ΦΠ

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας οργανικών μονάδων Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης

Αναρτήθηκε στις 20/11/2020, στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Επιμορφωτικά προγράμματα Υποψήφιων Ανάδοχων και Θετών Γονέων της Π.Ε. Ηρακλείου και ομάδες συμβουλευτικής γονέων – δημιουργία χώρου

Αναρτήθηκε στις 20/11/2020, στην κατηγορία Π.Κ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To Tμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Δ/νσης Δημ. Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηρακλείου, σας ενημερώνει πως δημιουργήθηκε ο χώρος (στην Υπηρεσία μας) που θα φιλοξενήσει την διενέργεια των επιμορφωτικών προγραμμάτων για Υποψήφιους Ανάδοχους και Υποψήφιους Θετούς Γονείς της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου καθώς και τις ομάδες συμβουλευτικής των γονέων (όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν).
Παράλληλα φιλοξενεί και την δανειστική βιβλιοθήκη για τους γονείς, με θεματολογία που θα ενισχύσει τον ειδικό τους ρόλο.
Ο χώρος δημιουργήθηκε με την υποστήριξη όλων των υπαλλήλων της Δ/νσής μας, καθώς και την εθελοντική προσφορά της κ. Αριστέας Καρατάσου, που επιμελήθηκε την εικαστική παρέμβαση και την ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική προσφορά της.