Δευτέρα, Απρίλιος 24, 2017
Βρείτε μας στο Facebook Ακολουθείστε μας στο Twiter Ενημέρωθείτε μέσω RSS Παρακολουθείστε μας στο Youtube Βρείτε μας στο Linkedin Δείτε μας στο Flickr Ακολουθείστε μας στο Scoopit       Ελληνικά  English       Sitemap

Με επιτυχία παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, εκπροσώπων φορέων, των τεχνών και των γραμμάτων και πλήθους κόσμου παρουσιάστηκε στη κατάμεστη αίθουσα «Μανώλη Καρρέλη» πρώην Ανδρόγεω το βιβλίο ντοκουμέντο «Μίλιε μου Κρήτη απ’ τα παλιά Ιστορικές Ηχογραφήσεις 1907-1955». Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, του Ιδρύματος «Πολιτισμική Κρήτη» και του Δήμου Ηρακλείου. Για την σημαντικότητα του βιβλίου 300 σελίδων που περιλαμβάνει  σπάνια κείμενα και ηχογραφήσεις τραγουδιών Κρητικής Μουσικής μίλησαν οι Πανεπιστημιακοί καθηγητές  Γιώργος Νικολακάκης και Γιάννης Ζαιμάκης, ενώ έγιναν παρεμβάσεις από τους εκδότες-επιμελητές της έκδοσης όπως και οι ιδρυτές της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Η Ιστορία της Ελληνικής Mουσικής Orpheum Phonograph Σταύρος Κουρούσης & Κωνσταντίνος Κοπανιτσάνος». Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ελένη Βακεθιανάκη ενώ παρουσιάστηκε βιωματικό δρώμενο από το «Χορωδείον» (διδασκαλείο παραδοσιακού χορού και μουσικής) και χειροκροτήθηκε θερμά από τους παραβρισκόμενους.

Η έκδοση περιλαμβάνει 186 ηχογραφήσεις (η μεγαλύτερη συλλογή σε αριθμό τραγουδιών κρητικής μουσικής η οποία έχει ποτέ πραγματοποιηθεί) με 175 τραγούδια και σκοπούς από τα οποία το 92% επανεκδίδεται για πρώτη φορά. Το μουσικό υλικό παρουσιάζεται σε 8 ψηφιακούς δίσκους και συνοδεύεται από ένα ένθετο 300 σελίδων, που περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, μουσικολογικά σχόλια, ιστορικές, κοινωνιολογικές, ανθρωπολογικές και κινησιολογικές πληροφορίες από καθηγητές Πανεπιστημίου και ερευνητές. Την επιμέλεια και τον συντονισμό της παρουσίασης είχε η καθηγήτρια εθνομουσικολογίας Δρ. Μαρία Χναράκη-εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, σε συνεργασία με το «Χορωδείον». Στην σημαντικότητα της έκδοσης αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, η Μαρία Χναράκη αλλά και ο παριστάμενος στην εκδήλωση εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού της Περιφέρειας Κώστας Φασουλάκης.

«Είναι μια σπάνια και πλούσια σε πολιτισμό και περιεχόμενο έκδοση που πρέπει να μπει σε κάθε βιβλιοθήκη, σε κάθε σπίτι» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, δίνοντας ταυτόχρονα συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της έκδοσης, στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και τον Πρόεδρο του Μανόλη Βεληβασάκη, το Ίδρυμα «Πολιτισμική Κρήτη», τη Μαρία Χναράκη, τους εκδότες-επιμελητές κ.α.

Attachments:
Download this file (3.jpg)3.jpg[ ]68 kB
Download this file (2.JPG)2.JPG[ ]748 kB
Download this file (1.JPG)1.JPG[ ]581 kB

Ενημέρωση & Επίκαιρα

  • Δελτία Τύπου
  • Θέσεις Εργασίας
  • Διαγωνισμοί
  • Εκδηλώσεις

Όλα τα Δελτία Τύπου
Όλες οι Θέσεις Εργασίας

Όλοι οι Διαγωνισμοί

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ακολουθήστε μας στο διαδίκτυο

Βρείτε μας στο Facebook Ακολουθείστε μας στο Twiter Ενημέρωθείτε μέσω RSS Παρακολουθείστε μας στο Youtube Βρείτε μας στο Linkedin Δείτε μας στο Flickr

Κοινοποίησε το!

Φωτογραφικό Λεύκωμα

Φωτογραφικό Λεύκωμα Κρήτης

Περιοχή Χρηστών

Σύνδεση

Σύνδεση

Όνομα Χρήστη
Κωδικός *
Remember Me

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.