Friday, February 23, 2018
Βρείτε μας στο Facebook Ακολουθείστε μας στο Twiter Ενημέρωθείτε μέσω RSS Παρακολουθείστε μας στο Youtube Βρείτε μας στο Linkedin Δείτε μας στο Flickr Ακολουθείστε μας στο Scoopit       Ελληνικά  English       Sitemap

Incredible Crete

Incredible Crete

« Γη Μυλοποτάμου » Μια έκθεση θεσμός που εγκαινιάζεται σήμερα στο Πέραμα Ρεθύμνου

Για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Περάματος  οργανώνει υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μυλοποτάμου την έκθεση – θεσμό «Γη Μυλοποτάμου ».

Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα Παρασκευή στις 7:30μμ στο Πέραμα και θα διαρκέσει έως τις 13 Αυγούστου 2017 με στόχο την ανάδειξη και προβολή του τοπικού πολιτισμού συνδέοντας τον με τον πρωτογενή τομέα, την μεταποίηση και τον τουρισμό σε μια ενιαία πλατφόρμα ανάπτυξης των θετικών στοιχειών του τόπου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτιστικού – επιμορφωτικού συλλόγου Περάματος : « Στο επίκεντρο μπαίνει το φωτεινό, υγιές, δυναμικό και δημιουργικό τμήμα του Μυλοποτάμου. Πολιτιστικοί σύλλογοι και καλλιτέχνες αναδεικνύουν την σύγχρονη δυναμική που αναπτύσσει ο Μυλοπόταμος στις τέχνες και στα γράμματα μέσα από ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες. Το «πάζλ» της έκθεσης συμπληρώνεται από την παρουσίαση της αγροτικής παραγωγής και της μεταποίησης προϊόντων από ντόπιες επιχειρήσεις με απώτερο στόχο την καθιέρωσή τους στην προτίμηση των καταναλωτών, γεγονός, που αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία ανάδειξης της τοπικής παραγωγής και των δυνατοτήτων για εξωστρέφεια των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Μυλοποτάμου.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου και οι πολίτες  θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εξής κατηγορίες:

1)Περίπτερα Πολιτιστικών συλλόγων ανά οικισμό που θα προβάλουν την ιστορία του χωριού, τα μνημεία, το φυσικό περιβάλλον και τις δράσεις του φορέα. Ο κάθε σύλλογος έχει απόλυτη ευχέρεια στην επιλογή του θέματος και των τεχνικών που θα χρησιμοποιήσει για να αποδώσει την παρουσίαση του.

2)Περίπτερα Παραγωγών που χρησιμοποιούν σαν πρώτη ύλη προϊόντα της γης του Μυλοποτάμου, παρουσιάζοντας, παράλληλα, την παραγωγική τους διαδικασία και την δυναμική που αναπτύσσουν στην τοπική, εγχώρια αλλά και διεθνή αγορά.

3)Περίπτερα Καλλιτεχνών - δημιουργών  που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικής παραγωγής σε όλα τα επίπεδα των τεχνών όπως ο χορός, το θέατρο, η ζωγραφική, η Αγιογραφία και κάθε άλλη εικαστική τεχνοτροπία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μορφές λαϊκής τέχνης που παρουσιάζονται από τους τοπικούς καλλιτέχνες.  

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η οποία θα λειτουργεί από τις 6:30 το απόγευμα έως τις 11:00 το βράδυ, θα πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις γαστρονομικού και καλλιτεχνικού  χαρακτήρα. 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Παρασκευή 11/08

19.30 στήσιμο/κατασκευή μικρού καμινιού με ξύλα από τον πολιτιστικό σύλλογο Αγυιάς.

20.30 Επίδειξη κατασκευής κεραμικών απο Πολιτιστικό σύλλογο Μαργαριτών.

21.30 Βράδυ: Συναυλία με το Μιχάλη Τζουγανάκη.

Σάββατο 12/08

19.30 Παρασκευή σαπουνιού απο τον κο Πλευράκη Μανώλη (Αθος workshop).

20.30 Κρητική Διατροφή: Η κρητική κουζίνα είναι μια "μεγάλη κουζίνα" - Εκτέλεση κρητικής συνταγής απο την κα Μαίρη Δαμβόγλου.

21.30 Βράδυ: Συναυλία με το Μάνο Μαλαξιανάκη.

Κυριακή 13/08

19.30 Παρασκευή Τυριού από τον Πολιτιστικό σύλλογο Λιβαδίων.

20.30 Παρουσίαση συνταγής με βάση το μανιτάρι CULTA TERRA από το Ινστιτούτο κρητικής διατροφής.

21.30 Παρουσίαση κρητικών χορών από τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα των σχολών χορού του Μυλοποτάμου. Παρουσιάζει ο Γιώργος Βιτώρος ». 

Attachments:
Download this file (1.jpg)1.jpg[ ]158 kB

Latest News

  • Δελτία Τύπου
  • Θέσεις Εργασίας
  • Διαγωνισμοί
  • Εκδηλώσεις

Όλα τα Δελτία Τύπου

Όλοι οι Διαγωνισμοί

Weather in Crete

Events Calendar

Follow us on Web

Follow us on Facebook Follow us on Twitter RSS Watch us on Youtube Find us on Linkedin Show us on Flickr

Share it!

Περιοχή Χρηστών

Log in

Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Photo Gallery

Φωτογραφικό Λεύκωμα Κρήτης